Zile fără producție la Dacia

Zile fără producție la Dacia

Industria auto se aşteaptă la 3-4 luni de producţie afectată de criza microcipurilor. La Mioveni sunt deja cuantificate mai multe zile fără producție la Dacia. Situația actuală a fost provocată de un cumul de factori: pandemia COVID-19, modificarea obiceiurilor de consum ale oamenilor în izolare, repercusiunilor crizei economice vehiculate. Acestora se adaugă și cererea tot mai mari de semiconductori care a coincis cu perturbarea lanțurilor de furnizare, transmite Digi24.ro, citat de G4Media.ro

Dacia pe pauză trei zile

În acest context, Dacia a anunțat deja trei zile fără producţie la Mioveni din cauza lipsei microcipurilor. Iar criza industriei auto europene s-ar putea prelungi şi în următoarele trei-patru luni, potrivit datelor ACAROM. În cazul uzinei Ford, producţia nu este afectată, în condiţiile în care americanii redirecţionează către Craiova componentele necesare.

Nu s-au făcut stocuri de microcipuri

În prima jumătate a anului trecut, constructorii auto, confruntându-se cu vânzări slabe și sistări de producție, au evitat să acumuleze stocuri de componente. În același timp, din cauza carantinei și a restricțiilor, oamenii au cheltuit mai mulți bani pentru produse electronice. Astfel a crescut cererea venită din partea producătorilor de acest tip care au solicitat puternic capacitatea de producție a fabricilor.

Revenire nesperată a industriei auto

În vara și toamna anului 2020, vânzările auto au reînceput să crească, la fel și cererea venită din partea constructorilor. Fabricile de semiconductori aveau deja comenzi din industria de electronice. Cele sosite din industria auto s-au adăugat acestora, cererea depășind oferta.

2 thoughts on “Zile fără producție la Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Local Pitești față cu democrația

Când nouă, cetățenilor de rând, ni se cere votul, cei care dorescsă devină aleșii neamului ne vorbesc despre o mulțime de lucruri frumoase, iar foarte des pomenită este democrația. Democrația fiind o sumă de drepturi fundamentale ale tuturor cetățenilor, indiferent de rangul și poziția lor în societate. Unul dintre aceste […]
Florin Silviu Negru

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!