Dacia devine divizie de sine stătătoare a Renault

Dacia reprezintă 20% din vânzările Grupului Renault. Mai mult, în România francezii au al doilea cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare, după cel de la Paris. Aceste este completat de un centru de teste la Titu. Se adaugă o reţea de furnizori care livrează aproape 70% din componentele unui Logan.

Pentru prima dată de când Grupul Renault a preluat marca Dacia, sub conducerea lui Luca de Meo, brandul va avea propriul consiliu de administraţie. Acesta va coordona și Lada în condiţiile în care sinergiile dintre cele două mărci vor creşte în următorii ani.

Încă din vara anului trecut Luca de Meo anunţa faptul că fiecare marcă din grup trebuie să primească mai multă „libertate”. El s-a declarat uimit de rezultatele Dacia în ceea ce priveşte profitabilitatea.

Denis le Vot (foto) va fi numit CEO al celor două mărci, Dacia şi Lada. Până acum el era vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault pentru Dacia şi Renault. Yves Caratzanis, care în perioada 2016-2018 a fost preşedintele Automobile Dacia, rămâne în funcţia de preşedinte al AvtoVaz. Aceasta este compania care produce maşini sub marca Lada. De partea cealaltă, Mihai Bordeanu rămâne head of country pentru Dacia în România. În subordinea sa rămân activităţile de vânzare din regiune – România, Bulgaria şi Republica Moldova – alături de uzina de la Mioveni.

3 thoughts on “Dacia devine divizie de sine stătătoare a Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sporurile ar putea fi reduse la 20% din salariul de bază

Guvernul va dezbate în ședința de miercuri un memorandum privind principiile care vor sta baza la viitoarei legi a salarizării în sectorul public. Mare parte dintre principii vizează revizuirea sistemului de acordare pentru sporurile salariale. Executivul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum […]
sporurile salariale

Subscribe US Now

error: Content is protected !!