Cât va costa modelul Dacia Spring

Spring, modelul electric de la Dacia, ar putea costa cel puțin 9000 de euro în România. În perioada imediat următoare reprezentanţii Dacia ar trebui să anunţe preţurile primului model electric, Spring. În presa franceză au apărut însă unele cifre sosite pe căi semioficiale. Astfel,  vor fi două versiuni de echipare. Prima va avea preţuri de la 16.990 euro la nivelul de  Confort (care cuprinde dotări precum climatizare). Cea de-a doua va costa de la 18.490 euro pentru echiparea Confort Plus care include şi ecranul tactil şi vopseaua metalizată, arată automobile-magazine.fr.  

Prin Programul Rabla Plus cei care achiziţionează o maşină electrică primesc o subvenţie nerambursabilă 10.000 de euro. Dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al automobilului. Un calcul simplu arată că în România preţurile de achiziţie vor porni de la aproximativ 9.000 de euro. 

Modelul Spring are la bază Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro. Acesta este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat şi fabricat de Renault în India, pentru piaţa locală.    

Fişă tehnică;  

Ţara de producţie: China;

Lungime: 3 734 mm;

Lăţime: 1 622 mm (1 770 mm cu oglinzile retrovizoare);

Înălţime: 1 516 mm;

Ampatament: 2 423 mm;

Gardă la sol gol: 150 mm;

Motor electric 33 kW (44 CP);

Baterie: 26,8 kWh

Încărcare: AC până la 6,6 kW / DC până la 30 kW (opţional);

Autonomie: 225 km WLTP / 295 km WLTP City. Poate scădea la sub 180 km la viteze mari sau pe vreme rece;

Viteză maximă: 125 km/h .

One thought on “Cât va costa modelul Dacia Spring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Arpechim Pitești – o altfel de istorie

Arpechim, Combinatul Petrochimic Pitești, CPP, Petrochimia, Combinatul… Sunt cele mai uzuale expresii folosite de-a lungul anilor de către argeșeni și nu numai pentru a denumi platforma petrochimică. Aceasta a fost ridicată în anii ’60 – ’70 ai secolului trecut în sudul Piteștiului. Dacă ar mai fi fost în picioare, vara […]
Arpechim Pitești

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!