Sport

Trist: Japonezii iau în calcul anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, deja amânate un an

Jocurile Olimpice de la Tokyo
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate

Guvernul japonez a ajuns în privat la concluzia că va trebui ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie anulate din cauza coronavirusului, susţine The Times, citând o sursă din coaliţia de la guvernare.

Potrivit sursei citate de jurnalul britanic, există un consens cu privire la faptul că evenimentul amânat de anul trecut nu poate avea loc şi acum obiectivul este găsirea unei soluţii onorabile pentru a se anunţa anularea, astfel încât să rămână posibilitatea ca Tokyo să fie gazdă a Jocurilor Olimpice în alt an, şi anume în 2032.

„Nimeni nu vrea să fie primul care să spună acest lucru, dar consensul este că este prea dificil. Personal, nu cred că va avea loc”, a precizat sursa din coaliţia de guvernare.

Joi, preşedintele CIO, Thomas Bach, s-a declarat convins că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în această vară, el adăugând că nu există un „Plan B”, informează news.ro. Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să se desfăşoare vara trecută, dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Marian Oprea, campion mondial, vicecampion olimpic: „Ar fi trist dacă noul stadion din Pitești nu va avea pistă de atletism”

Marian Oprea atletism
Marian Oprea, campion mondial și vicecampion olmpic

Noua administrație a Piteștiului, noul primar, Cristian Gentea, și-a anunțat intenția ca viitorul stadion municipal din Pitești care va lua locul actualei Arene Nicolae Dobrin, să fie construit fără pista și facilitățile pentru atletism de acum. Inițaitiva a stârnit dezbateri și reacții în spațiul public, mulți piteșteni negăsind o explicație logică pentru acest demers. În acest context am discutat cu două personalități ale atletismului argeșean, național și internațional, prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, Președinta Asociației Județene de Atletism, și Marian Oprea, campion mondial la triplusalt și medaliat cu argint la Olimpiada de la Atena din 2004.

Prof. Liliana Mihăilescu, AJA: „Nici nu discut despre așa ceva”

Prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, Președinta Asociației Județene de Atletism Argeș spune că nici nu se pune problema ca Stadionul Nicolae Dobrin să nu aibă pistă de atletism. „Nici nu vreau să aud de așa ceva, nici nu se discută așa ceva! Chiar săptămâna aceasta, probabil joi, vom transmite o adresă către Federația Română de Atletism pentru a înainta împreună un punct de vedere comun către Ministerul Tineretului și Sportului legat de această poveste. Chiar nu înțeleg raționamnetul pentru a renunța la această pistă. Stadionul nostru a fost primul din țară, din afara Bucureștiului, care a avut pistă sintetică înainte de 1990, pistă realizată cu material produs la nivel local, la CATC (n.r. Rolast SA) și unul dintre primele din țară care a avut bază de atletism. Aici au crescut mulți campioni chiar mondiali și nu doar din Pitești, ci și din alte județe care au fost legitimați la Pitești pentru că la ei nu aveau condițiile de antrenament de aici. E foarte bine că se construiește un stadion nou, dar nici nu se pune problema ca Piteștiul să aibă stadion fără pistă de atletism, sunt mai multe acte normative care obligă la aceasta”, a declarat Liliana Mihăilescu pentru ConcretMedia.ro.

Marian Oprea: „Va fi o tragedie să se întâmple asta”

Campionul mondial și vicecampion olimpic de triplusalt Marian Oprea este și el uimit de intențiile actualei administrații și consideră că dispariția pistei de atletism de la Stadionul Nicolae Dobrin ar fi o tragedie pentru sportul argeșean și nu numai. „Ar fi o tragedie dacă s-ar întâmpla asta. Înainte de toate însă, nu știu dacă din punct de vedere legal e posibil așa ceva, din minimele mele cunoștințe știu că nu e legal. Asta teoretic, practic însă, suntem obinuiți de oamenii noștri politici și din administrație ca în țara noastră să se facă lucruri după bunul plac al acestora și apoi să fim puși în fața faptului împlinit. Obiectiv, chiar daca e orașul meu natal și locul unde s-a construit viața mea sportivă, ar fi trist pentru că aici s-au organizat foarte multe competiții naționale și internaționale si s-au doborat foarte multe recorduri. În 1986 Piteștiul a fost ales pentru meciul de atletism, așa se numeau atunci, Româmnia – SUA, vă dați seama că nu-i aduceau pe americani oriunde. Doamna Iolanda Balaș și multe alte legende ale sportului românesc veneau foarte des la Pitești și au sprijin baza de atletism de aici, toate aceste legende și fosta administrație, cea a domnului Pendiuc, s-au zbătut ca la Pitești să avem o bază sportivă normală. Nu știu cu ce ar încurca fotbalul dacă noul stadion va avea și pistă!! Ar fi trist să se întâmple asta și dacă se va încerca materializarea aceste intenții vă asigur că mă voi implica activ în aducerea lucrurilor la normalitate”, a spus în exclusivitate pentru ConcretMedia.ro campionul mondial Marian Oprea.

Pista de atletism din Trivale – trecut și perspective

Pista de atletism a stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești, a fost realizată în anul 1979 și a fost practicabilă pâna in anul 2009, când s-a decis reconstrucția acesteia cu materiale moderne. Inaugurarea s-a realizat în anul 2014, odată cu organizarea Campionatelor Balcanice de atletism-seniori, iar în următorii ani au fost organizate mai multe competiții de nivel internațional și național.

Elevii-atleți din cadrul C.S.S. „Aripi” Pitești, iar mai apoi din cadrul L.P.S. „Viitorul” Pitești, au avut acces neîngrădit în toată această perioadă, pe pista de atletism a stadionnului. Elevii-sportivi din cadrul celor două instituții amintite mai sus, au participat la numeroase competiții locale, naționale și internaționale, unde au obținut rezultate notabile: 185 titluri de campioni naționali; 201 vicecampioni naționali; 173 medalii de bronz – obținute la nivel național; Concursuri și Competiții internaționale: 3 locuri I; 3 locuri II; 3 locuri III; Campionate Balcanice: 12 locuri I; 10 locuri II; 7 locuri III; Campionate Europene: 3 locuri I; 1 loc III; Campionate Mondiale: 2 locuri I;

Rezultatele de excepție prezentate mai sus, au fost obținute de elevii-atleți de la cele două instituții amintite, iar dintre aceștia vom aminti doar cei doi campioni mondiali de juniori din cadrul secției de atletism a L.P.S. „Viitorul” Pitești, Marian Oprea-triplusalt și Adina Anton-săritura în lungime.

După absolvirea cursurilor liceale, cei doi atleți au obținut mai multe medalii la Campionate Europene și Mondiale, iar Marian Oprea (Cetățean de Onoare al Piteștiului) a obținut medalia de argint la Olimpiada din 2004 de la Atena, la proba de triplusalt. În perioada următoare se urmărește înființarea unui Centru Olimpic de pregătire a juniorilor în județul Argeș (L.P.S. Câmpulung și L.P.S. „Viitorul” Pitești).

FC Argeș a obținut prima victorie în deplasare la Botoșani

Nini Adrian Popescu si Marcel Holzmann in meciul de fotbal dintre FC Arges si FC Botosani, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, vineri 21 august 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FC Argeş, din păcate „lanterna roșie” din Liga I, a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a 16-a. Golul a fost marcat de Deslandes, în minutul 90+2.

Au evoluat echipele:

FC Botoşani: Hankici – Braun (Patache ’46), Haruţ, Chindriş, Holzmann (Ţigănaşu ’46) – Florescu (Papa ’57), J. Rodriguez, Ongenda – Al Mawas, Toutouh (Fernandez ’46), Târcoveanu (Roman ’75). Antrenor: Marius Croitoru

FC Argeş: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Muşat – Meza Colli, I. Şerban – Drăghici, Maes (Honciu ’89), C. Dumitru (Năstăsie ’78) – Mediop (Leca ’90). Antrenor: Mihai Ianovschi.

FC Botoșani ocupă locul 10 în clasamentul Ligii I.

Jean Vlădoiu, este noul manager general al FC Argeş

Fostul internaţional Jean Vlădoiu a fost numit în funcţia de manager general al clubului FC Argeş, iar Mihaiţă Ianovschi în funcţia de antrenor principal al echipei piteştene, informează site-ul oficial al formaţiei din Liga I preluat de HotNews.ro.

Cei doi oficiali ai clubului au ca obiectiv salvarea de la retrogradare, urmând ca în sezonul viitor să se creeze un lot competitiv cu care să se atace intrarea în play-off. Ianovschi va face echipă cu Andrei Prepelită, care a renunţat la cariera de jucător pentru cea de antrenor. În următoarele zile se va face o evaluare a lotului, urmând să se renunţe la jucătorii care nu au dat satisfacţie în prima parte a sezonului. Jean Vlădoiu se va ocupa strict de partea sportivă, având mână liberă la transferuri. Noul manager general al clubului îşi doreşte 5-6 transferuri care să crească valoarea echipei.

FC Argeş a terminat turul campionatului pe locul 16, ultimul, cu doar 11 puncte, acumulate în 15 etape. Primul meci oficial din returul campionatului pentru piteşteni este programat la 14 ianuarie, FC Argeş urmând să întâlnească în deplasare, pe FC Botoşani, în runda cu numărul 16 din Casa Liga 1.

La meciurile din luna decembrie, conducerea tehnică a echipei a fost asigurată de Paul Ciobanu, Augustin Eduard, Andrei Speriatu şi Viorel Dumitrescu, după despărţirea de Ionuţ Moşteanu. Nou-promovata a început campionatul cu Ionuţ Badea antrenor principal, dar el a fost demis la 5 octombrie, din cauza rezultatelor slabe, informează News.ro.

Subscribe US Now

error: Content is protected !!