Arafat: TIR-ul ucigaș de la Babeș a funcționat și în Argeș

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că tragedia de la spitalul Victor Babeș s-a produs în urma creșterii presiunii oxigenului. El a spus că nu este cunoscut motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru. În urma evenimentului, 3 pacienți au murit după ce s-a defectat instalația de oxigen de la unitatea mobilă ATI. Arafat a adăugat că acest TIR de terapie intensivă a funcționat timp de mai multe luni, fără probleme, în Argeș. Mai mult, toate unitățile mobile ATI sunt în garanție și „au fost verificate cam o dată la 2-3 luni”.

Aarafat a mai spus că presiunea oxigenului trebuie să fie în jur de 5,8 Bari. Aceasta a crescut peste acest nivel. „Ventilatoarele sunt de fabricație americană, când presiunea depășește 6 Bari intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Asta se pare că s-a întâmplat azi, când ventilatoarele s-au oprit toate”, a afirmat Arafat într-o conferință de presă.

El a spus că la spital se afla un reprezentant al firmei care întreține ventilatoarele. Acesta venise acolo dintr-un alt motiv și nu a vrut să intre în unitatea mobilă să ajute, deoarece acolo erau pacienți COVID.

„A preferat să rămână afară și să dea anumite indicații colegilor din TIR”, a spus Arafat. Pacienții au fost trecuți pe ventilație manuală, dar trei dintre ei, aflați în stare gravă, au intrat în stop cardiorespirator.

„S-a întâmplat ce nimeni nu a dorit să se întâmple: unii pacienţi au intrat n stop, nu s-a reuşit să fie resuscitaţi, erau în stuaţie critică”, a precizat el. Șeful DSU a mai spus că instalația de oxigen nu a fost montată greșit la Spitalul „Victor Babeș”, așa cum acuza fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Argeșul, campion național la inaugurat toalete scumpe

Argeșul pare să fi intrat în zodia inaugurărilor de toalete. Năzbâtia cu buda de 400 000 de euro trântită de administrația pesedistă în centrul Piteștiului a făcut ocolul țării. Ba, chiar i-a depășit granițele ajungând în presa străină.  Și pentru că un rahat administrativ nu vine niciodată singur, iată că […]
Toalete școala Rătești

Subscribe US Now

error: Content is protected !!