Bani

Fiscul va avea acces la conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice

Administrația Financiară Argeș
ANAF va putea să verifice toate conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice începând din 11 ianuarie 2021

ANAF va putea să verifice toate conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice începând din 11 ianuarie 2021. Toate instituțiile financiare vor fi obligate astfel să trimită informații despre toți clienții în termen de 10 zile. Accesul ANAF la conturile cetățenilor este permis prin OUG 111/2020 care pune în aplicare noile reglementări europene împotriva terorismului.

„Registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare” va fi operat de ANAF. Acesta va conține informații financiare despre clienții băncilor, precum: date de identificare ale contului și ale clientului titular; datele de identificare ale persoanelor care dețin drept de semnătură pentru conturile deschise sau care acționează în numele clientului; datele de identificare ale beneficiarului real al titularului de cont-client; datele de identificare ale concesionarului casetei de valori.

Reglementările ANAF prevăd că autoritățile publice centrale și locale vor avea acces la informațiile din registru în baza unor protocoale. Însă organele de urmărire penală și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor vor avea acces în mod automat.

Subscribe US Now

error: Content is protected !!