Vaccinul fără rapel va sosi și în România

În curând va fi disponibil și primul vaccin care se administrează fără rapel. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a făcut anunțul. Astfel, din aprilie România ar urma să primească primele doze ale vaccinului produs de compania Johnson & Johnson.

Gheorghiță a menționat că vaccinul ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a spus că serul are o eficiență ridicată. Mai mult, este nevoie de administrarea unei singure doze. Așadar, vorbim de primul vaccin anti-COVID fără rapel.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit săptămâna trecută cererea oficială pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID produs de Johnson&Johnson. Studiile companiei arată că vaccinul are o eficacitate globală de 66%.

La testele clinice au participat circa 44.000 de voluntari. Nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud. Aici a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronaviruslui.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Până în prezent, în România s-au administrat trei tipuri de vaccin. Acestea vin de la Pfizer BioNTech , Moderna și AstraZeneca. Toate se administrează cu rapel. Primul la 21 de zile, al doilea la 28 de zile, iar al treilea la 56 de zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Elena Lasconi și-a găsit înlocuitor pentru o zi

Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, lansează tot felul de idei inedite pentru a-și ajuta orașul. Una dintre acestea este cea prin care și-a licitat o zi din activitatea de primar. Provocarea a fost lansată pe grupurile de socilaizare ale mămicilor din București și Argeș. Câștigătoarele sunt mămicile care au […]
Elena Lasconi

Subscribe US Now

error: Content is protected !!