Internațional

A murit Screech din „Salvați de clopoțel”

Screech din „Salvați de clopoțel”
A murit Screech din „Salvați de clopoțel”

Diagnosticat cu un cancer în urmă cu 3 săptămâni, actorul american Dustin Diamond, cunoscut pentru rolul din serialul „Salvaţi de clopoţel/ Saved by the Bell”, a murit la vârsta de 44 de ani, relatează Variety.

Starul l-a interpretat pe Samuel „Screech” Powers în populara producție tv din anii 1990, fiind personajul care a distrat copios adolescenții acelei generații.

Mănușile lui Bernie Sanders vor fi produse „pentru toată lumea”

Mănușile lui Bernie Sanders
Mănușile lui Bernie Sanders vor fi produse „pentru toată lumea”

Mănușile pe care profesoara Jen Ellis, 42 de ani, din Vermont, i le-a făcut cadou senatorului american Bernie Sanders, 78 de ani, și pe care acesta le-a purtat pe 20 ianuarie, la învestirea președintelui SUA Joe Biden au devenit virale pe internet, iar mii de americani vor să cumpere. Ellis e explicat a găsit un producător care să răspundă cererii colosale, relatează Agenția France Presse, citată de G4Media.

„Am vești minunate! Colaborez cu Teddy Bear în Vermont pentru a produce mănușile lui Bernie pentru toată lumea”, a anunțat Jennifer Ellis, pe contul său de Twitter

Ea a reamintit faptul că o parte dintre mănuși vor fi produse în scopuri caritabile. „Știam că există o modalitate de a le procura pentru voi – și am găsit-o!”, a anunțat profesoara, care a devenit brusc celebră după ce fotografia cu Bernie Sanders purtând mănușile la ceremonie de inaugurare a președintelui Joe Biden a făcut înconjurul lumii. Profesoara în vârstă de 42 de ani a dus până acum „o viață liniștită” în micul ei oraș din Essex Junction, Vermont. Admiratoare a senatorului socialist, ecologist convins, i-a trimis o pereche de mănuși din lână reciclată, căptușită cu material vătuit obținut din sticle de plastic reciclate, după înfrângerea acestuia în fața lui Hillary Clinton în alegerile primare ale democraților pentru alegerile prezidențiale din 2016, pentru a-l consola. Aceasta știa, prin intermediul unor cunoștințe comune, că lui Bernie Sanders că îi plăceau mănușile. Apoi, anul trecut, când Bernie și-a încercat din nou șansa în cursa prezidențială, a aflat că el a împrumutat mănușile cuiva care avea mâinile înghețate. „Am fost atât de emoționată încât i-am trimis alte 10 perechi”, a declarat ea pentru AFP. Acest lucru îi adusese deja puțină celebritate, dar incomparabilă cu aceea de după 20 ianuarie: telefonul îi sună încontinuu, iar cutia poștală a explodat. Și multe „meme”-uri, imagini create de utilizatorii de internet, care îl arată pe senatorul socialist din Vermont în geacă și cu mănușile tricotate au fost lansate. Și o artistă din Texas a croșetat o păpușă Bernie Sanders, după imaginea senatorului american la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, iar aceasta s-a vândut pe eBay cu 20.300 de dolari.

Consiliul Orașului a decis ca o stradă din Florența să poarte numele Reginei Elena a României

Regina Elena a României
O stradă din Florența va purta numele Reginei Elena

O stradă din Florenţa va purta numele Reginei Elena a României, potrivit unui anunț al Casei Regale.

„La iniţiativa unor organizaţii civice reprezentând comunitatea românească şi pe cea italiană, Consiliul Oraşului Florenţa a votat în favoarea atribuirii numelui Reginei Elena a României unei străzi sau unui parc public din străvechea urbe. Meritul pornirii acestui demers patriotic şi istoric, demn de toată admiraţia, aparţine doamnei Melania Cotoi, preşedinta Asociaţiei AlterNATIVA”, precizează Casa Regală a României. În cursul lunii mai, va avea loc la Florenţa comemorarea Reginei Elena, iar anul viitor va fi inaugurată locaţia publică purtând numele său. Potrivit Casei Regale, Majestatea Sa Margareta a fost informată, pas cu pas, de iniţiativa civică românească şi a trimis o scrisoare de felicitare Asociaţiei AlterNATIVA.

Legendarul Larry King a murit la 87 de ani

Larry King Live
Legendarul Larry King a murit la 87 de ani

Celebrul prezentator TV și jurnalist american Larry King a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat sâmbătă postul de televiziune CNN.

În primele zile ale anului, CNN, canalul de televiziune american unde a lucrat timp de 25 de ani anunța că celebrul jurnalist a contractat COVID-19 fiind internat cu o săptămână înainte în spital în Los Angeles. Larry King era tratat la Cedars Sinai Medical Center, potrivit „unei surse apropiate familiei”. Jurnalistul suferea de diabet de tip 2 şi a cunoscut numeroase probleme medicale, în special mai multe crize cardiace, cancer pulmonar şi anghină pectorală, o boală provocată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

El a fost una din figurile cele mai marcante ale istoriei televiziunii americane, cunoscut pentru mânecile sale suflecate, cravatele multicolore, bretelele şi ochelarii săi cu rame mari. Timp de 25 de ani a prezentat emisiunea „Larry King Live”. El a luat interviuri tuturor preşedinţilor americani cu începere din 1974 şi unor lideri politici, ca palestinianul Yasser Arafat sau preşedintele rus, Vladimir Putin, precum şi unor vedete ca Frank Sinatra, Marlon Brando sau Barbra Streisand.

Larry King a părăsit CNN în 2010. Ulterior, a lansat emisiunea „Larry King Now”, în 2012, pe ORA TV, un canal pe internet plătit, fiind unul din fondatorii acestuia. În vară, el a suportat o dublă tragedie, când doi dintre copiii săi au decedat. Fiul său Andy a murit în urma unui atac de cord la 65 de ani, iar fiica sa Chaia de cancer la 51 de ani.

Ultimul moștenitor direct al tronului Imperiului Otoman, în vârstă de 90 de ani, a murit la Damasc

Imperiul Otoman
Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman

Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, a murit luni, la vârsta de 90 de ani, a anunțat familia lui, citată de Daily Sabah.

„Tată al familiei și al dinastiei otomane, unchiul nostru, Prințul Dundar Abdulkerim Osmanoglu, a murit în Damasc, Siria”, a scris pe Twitter Orhan Osman, un membru al familiei.

Osmanoglu s-a născut în Damasc, după ce părinții lui au fost alungați din Turcia odată cu abolirea califatului, în 1924. Soția lui, Yusra Osmanoglu, a murit în 2017. Descendenții dinastiei otomane care trăiesc în Turcia au vrut de multă vreme să îl aducă înapoi pe Dundar Abdulkerim Osmanoglu, după ce Siria a tăiat legătura cu această țară din cauza războiului aflat în desfășurare. Osmanoglu a fost nepotul prințului Mehmet Selim Efendi, fiul lui Abdulhamid al II-lea, sultanul otoman legendar căruie i se atribuie prelungirea existenței imperiului otoman mult după anii săi de glorie de la finalul secolului 19. Fiind cel mai vârstic, Osmanoglu a devenit liderul familiei de descendenți, după moartea lui Osman Bayezid Osmanoglu, nepotul Sultanului Abdulmecid I, în 2017.

Descendenții dinastiei otomane sunt răspândiți prin toată lumea, după ce prăbușirea imperiului, în 1924, a coincis cu trimiterea lor în exil. În 1952, toate femeile din dinastie au fost aministate, iar bărbații au primit dreptul de a reveni în Turcia în 1974. Cu toate acestea, foarte puțini au revenit, deoarece trăiseră zeci de ani peste hotare și își reconstruiseră viețile. Tatăl lui Osmanoglu, Mehmed Abdulkerim Efendi, se stabilise în Beirut, Liban, în timpul exilului, înainte să se mute în Damasc, unde a murit în 1935. Fratele lui Dundar Abdulkerim Osmanoglu, Harun, s-a întors în Turcia în 1974 și a devenit acum noul lider al familiei otomane.

Când nu microcipează români, dă cu sapa: Bill Gates e cel mai mare proprietar de terenuri agricole din State

Bill Gates
Bill Gates deţine 96.800 de hectare de teren agricol în Statele Unite.

Când nu e ocupat cu microciparea prin vaccinare a românilor, Bill Gates, al patrulea cel mai mare miliardar al lumii, cunoscut mai degrabă pentru inovaţiile sale din domeniul tehnologiei şi programării decât pentru pasiunea sa pentru activităţile în aer liber, pare să fie cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite ale Americii, potrivit unui articol publicat în presa internaţională. El deţine 96.800 de hectare de teren agricol în Statele Unite.

Gates ar fi început să cumpere iniţial terenuri în Florida şi Washington, dar un raport recent al publicaţiei The Land Report a dezvăluit că miliardarul, care are o avere netă de 121 de miliarde de dolari potrivit Forbes, a construit un portofoliu de terenuri care se întinde în 18 state. Cele mai mari dintre acestea se află în Louisiana (27.628 de hectare), Arkansas (19.170 de hectare) şi Nebraska (8.235 hectare). În plus, deţine10.300 de hectare teren în Phoenix, Arizona.

Nici nu a făcut bine înconjurul lumii această știre că mai mulți agrigultori din sudul județului Argeș au și anunțat că ei nu-și vor vaccina terenurile.

Marea Britanie a ieșit definitiv din Uniunea Europeană

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a ieşit definitiv din Uniunea Europeană după încheierea perioadei de tranziţie de 11 luni, joi la miezul nopţii la Bruxelles, 23:00 la Londra, şi după 48 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, devenind ţară terţă. Aceasta înseamnă că vor interveni schimbări legate de călătorie, muncă, studiu, comerţ şi alte domenii în relaţiile cu ţările membre ale blocului comunitar.

Londra a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie. În perioada de tranziţie care a urmat Regatul Unit a continuat să aplice regulile blocului comunitar, dar fără să participe la procesul decizional al UE, timp în care Londra şi Bruxellesul au negociat relaţia lor viitoare. Pe ultima sută de metri cele două părţi au agreat un acord comercial, ce presupune că, începând cu ora 23:00 GMT din ziua de 31 decembrie, când Regatul Unit părăseşte piaţa unică europeană şi uniunea vamală, nu vor fi impuse tarife asupra circulaţiei mărfurilor originare din UE sau Regatul Unit.

Brexit-ul a fost decis la referendumul din 23 iunie 2016, când 17,4 milioane de alegători, adică un procent de 52%, au votat în favoarea ieşirii din UE, în timp ce 16,1 milioane (48%) s-au pronunţat pentru rămânerea în organizaţie. De atunci, puţini s-au răzgândit. Anglia şi Ţara Galilor au votat pentru Brexit, în timp ce Scoţia şi Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea regatului în UE.

Pentru susţinătorii săi, Brexit-ul este o ieşire dintr-un proiect sortit eşecului, dominat de germani, care a rămas mult în urma celor două mari puteri ale lumii, SUA şi China. Opozanţii săi consideră că Brexit-ul este o nebunie care va slăbi Occidentul, va face praf ceea ce a mai rămas din influenţa globală a Regatului Unit, îi va submina economia şi în cele din urmă va transforma regatul într-o serie de insule mai puţin cosmopolitane.

Subscribe US Now

error: Content is protected !!