Dacia – 1300 de kilometri fără realimentare

Cu plinurile făcute, noile modele pot ajunge şi la 1.300 de kilometri parcurşi fără realimentare. În plus, autoturismele Dacia vor polua mai puţin. Asta pentru că la toate maşinile produse la Mioveni va fi posibilă alimentarea duală, pe benzină şi GPL. Maşinile Dacia poluează acum cu 10 la sută mai puţin faţă de variantele pe benzină. Este vorba de modelele Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Duster Pick-up.

Singurul model care nu a primit o motorizare mai ecologică este Lodgy. Acesta nu a avut parte de atenţia inginerilor pentru că va fi scos din oferta Dacia şi va fi înlocuit cu un crossover aflat deja la teste de drum. Pentru viitorul model este anunţată şi o variantă pe GPL. Și în acest caz se vor putea parcurge peste 1000 de kilometri fără realimentare.

Tehnologia GPL este acum integrată în România de echipele de ingineri de la Renault Technologie Roumanie. Aceasta este complet instalată în procesele de fabricaţie de la uzinele Dacia din Mioveni. „Tehnologia GPL ajută la atingerea prevederilor normelor CAFE şi este integrată de echipele noastre de ingineri. Emisiile de CO2 sunt mai scăzute cu 11% faţă de versiunea pe benzină. Lucrăm îndeaproape cu colegii din uzine. Astfel încât să livrăm clienţilor noştri o alternativă mai curată, simplă şi competitivă”, a declarat Alexander Simionescu, director al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie.

Dacia atinge astfel performanţe semnificative în ceea ce priveşte reducerea consumurilor specifice pe vehicul. Emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 11,3%, consumul de energie electrică s-a redus cu 7,1%, iar cantitatea de deşeuri periculoase s-a diminuat cu 5,2 %. Dar cel mai important rămâne că poate circula 1300 de kilometri fără realimentare.

2 thoughts on “Dacia – 1300 de kilometri fără realimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trilogia Egregora – filmări în Argeș, la Nămăiești

Scene spectaculoase de pe platourile de filmare pentru Trilogia Egregora au fost realizate recent în Argeș. Astfel, 60 de cai și călăreți au pus în scenă un episod istoric din anul 1456. Vorbim de bătălia lui Vlad Țepeș cu Vladislav al II-lea, purtată pentu a recuceri tronul Țării Românești. În […]
Trilogia Egregora

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!