Inedit

Cum se antrenează vânătorii de munte argeșeni

Vânătorii de munte argeșeni
Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” au început anul de instrucție cu prima tabără la munte

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș au început anul de instrucție cu prima tabără la munte, în zona Vâlsan. Pregătirea de specialitate din cadrul anului de instrucţie are ca scop dezvoltarea capabilităţilor de a acţiona în teren muntos împădurit, indiferent de anotimp şi de condiţii meteorologice.

Principalele teme abordate pe timpul taberei sunt instrucția schiului, orientarea în teren muntos atât ziua cât și noaptea, traiul în condiții de izolare și exercițiile tactice de nivel pluton.

O angajată DRÄXLMAIER Pitești creează tablouri unicat din flori de plastic

Claudia creează tablouri unicat
Claudia de la DRÄXLMAIER Pitești creează tablouri unicat

Cei de la DRÄXLMAIER Group România și-au făcut un frumos obicei din a posta pe pagina de socializare a companiei povești despre pasiunile angajaților proprii. La sfârșitul acestei săptămâni a venit rândul Claudiei din cadrul departamentului Operations Engineering din DRÄXLMAIER Pitești a cărei pasiune este confecționarea tablourilor din flori de plastic și nu numai. Potrivit colegilor săi care administrează pagina DRÄXLMAIER, Claudia a început în urmă cu patru ani să creeze tablouri 3D unicat pentru a face surprize speciale familiei, prietenilor și cunoștințelor sale.

„Pe rețele sociale tot îmi apăreau astfel de tablouri. Aveam mult timp liber și mi s-a părut interesant. Am început să creez tablouri cu flori din plastic, dar am făcut și unele din paiete, materiale textile, chiar și din dopurile sticlelor de vin sau din frunze uscate în perioada toamnei. Urmez un principiu minimalist, proporționând culori și texturi diverse, în alcătuirea unui tablou. Acest stil îl aplic și în viața de zi cu zi, în tot ce fac, chiar și în stilul vestimentar. Îmi găsesc inspirația și motivația în lucrui simple, în natură, iar procesul de creație mă ajută să mă relaxez”, a povestit Claudia pentru pagina de socializare a DRÄXLMAIER Group România.

Inedit: Un Duster pe șenile este folosit la misiuni de salvare Munții Banatului

Dacia Duster șenile
Dacia Duster pe șenile

De la începutul acestui an, pe Muntele Mic funcţionează cel mai nou post de jandarmi montani din România, care acţionează pe traseele montane din această parte a Munţilor Banatului. Postul este dotat cu o autospecială Duster, pe şenile, care este folosită de echipajele de jandarmi în zonele mai puţin accesibile autoturismelor. „Va creşte mobilitate echipajelor postului atunci când trebuie să acorde sprijin turiştilor. În felul acesta, se vor deplasa mult mai repede pe teren accidentat, atunci când este zăpadă sau noroi”, a spus Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.   Acesta a mai precizat că atribuţiile noului post de jandarmi sunt: menţinerea ordinii publice pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în celelalte zone de agrement, căutarea şi descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană şi intervenţia pentru rezolvarea apelurilor prin sistemul unic de urgenţă 112.   Tot pe Muntele Mic mai funcţionează un restaurant-ratrac. Un mic restaurant mobil, amplasat pe o şenilată care îşi poate găsi loc oriunde pe munte. În plus, deasupra are amenajat un pupitru pentru DJ, cu boxe şi generator, astfel că şi distracţia e asigurată. Restaurantul pe şenile aparţine firmei cedată fiilor săi de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.  

Ce predicții a făcut Nostradamus pentru 2021

Predicţiile lui Nostradamus pentru 2021 nu sunt deloc încurajatoare, ba mai mult celebrul astrolog a prezis un an tulburător, catastrofal, apocaliptic. Interpreţii profeţiilor lui Nostradamus susţin că acesta a prezis că, în 2021, omenirea va trebui să se ocupe de zombi pentru că un om de ştiinţă rus va crea o armă biologică capabilă să transforme oamenii în zombi. Şi, după o perioadă de convieţuire care nu este tocmai paşnică, va duce la dispariţia rasei umane. Foamea şi foametea: o problemă la fel de veche ca lumea, dar proporţiile ei vor fi fără precedent şi va ucide mulţi locuitori ai pământului.

Musulmanii devin stăpânii lumii

Potrivit exegeţilor lui Nostradamus, simbolul cămilei care apare în catrene este un semnal fără echivoc: în 2021, musulmanii vor deveni stăpâni ai lumii. Pentru unii, echilibrul dintre declinul demografic al Vechiului Continent şi o imigraţie din ce în ce mai masivă din ţările musulmane va fi suficient pentru ca acest lucru să se întâmple. În această privinţă, Nostradamus însuşi ar vorbi despre o „mare înlocuire” în secole. Pentru alţii, pe lângă faptul că vor domina numeric, musulmanii vor cuceri Europa prin război.  

Furtuni solare şi războaie pentru resurse 

 „Vom vedea apele ridicându-se şi pământul prăbuşindu-se peste ele”, scrie Nostradamus. Acesta ar fi efectul furtunilor solare datorate schimbărilor climatice: creşterea nivelului oceanelor şi a cataclismelor de pe tot globul. Şi, după tsunami şi cutremure, va urma o serie întreagă de războaie pentru a determina prin forţă cine va avea ultimele resurse naturale rămase. Cu condiţia să rămână.  

California distrusă de un cutremur

Cu o imagine elocventă – „Focul şi o dâră lungă de scântei vor lumina cerul”, Nostradamus ilustrează coliziunea unei comete cu planeta Pământ care va provoca o serie de cutremure. Nostradamus prezice un cutremur în California. Într-unul dintre catrenele lui Nostradamus – „Mercur în Săgetător, Saturn în declin” – se referă chiar la o dată specifică: 25 noiembrie 2021. Exact ziua în care un cutremur de proporţii devastatoare ar trebui să distrugă California.   

SUA va avea o armată de roboți

Conform previziunilor Nostradamus, în 2021 armata SUA va dispune de soldaţi roboţi, roboţii super-inteligenţi, care ar trebui să înlocuiască oamenii. Papa Francisc îi va invita pe toţi locuitorii lumii să se alăture bisericii. Potrivit lui Nostradamus, Sfântul Părinte le va cere credincioşilor să îşi consolideze credinţa creştină. 

Anthony Hopkins – 45 de ani fără alcool

Actorul britanic Anthony Hopkins a marcat 45 de ani de când nu a mai consumat alcool şi a publicat marţi seară, pe reţelele de socializare, un mesaj optimist adresat celor afectaţi de alcoolism sau de abuzul de substanţe, mai ales fanilor lui mai tineri. Hopkins a publicat o înregistrare video de un minut în care a oferit câteva viziuni şi gânduri.

După ce a remarcat cât de greu a fost 2020 pentru mulţi oameni, starul a spus: „În urmă cu 45 de ani, astăzi, am avut o revelaţie. Mă îndreptam spre dezastru bându-mi minţile. Am pimit un mic mesaj care spunea «Vrei să trăieşti sau să mori?» şi am vrut să trăiesc”. Hopkins a spus că a avut zile mai proaste şi, uneori, îndoieli, dar i-a îndemnat pe cei care se luptă cu dependenţa să fie puternici. „Astăzi este mâine despre care erai atât de îngrijorat ieri. Voi, tinerii, rezistaţi! Nu renunţaţi, continuaţi să luptaţi, fiţi îndrăzneţi şi forţe măreţe vă vor veni în ajutor”. Actorul, care joi va împlini vârsta de 83 de ani, şi-a încheiat mesajul urând tuturor „Un an nou fericit!” şi s-a arătat convins că 2021 va fi cel mai bun.

Subscribe US Now