Dacia va opri din nou producția pe 5 și 8 martie

Uzina Dacia va opri din nou producţia de mașini pe  5 şi 8 martie din cauza lipsei microcipurilor care sunt livrate din Asia, aspect care afectează de altfel toată industria auto din Europa, nu doar pe cea din România.

Există posibilitatea, în acest context, să asistăm la două opriri pe săptămână  cel puţin până în luna aprilie.

Deși Uzina Dacia nu duce lipsă de comenzi, pentru fabricarea unui autoturism este nevoie de 10 microcipuri, iar aceștia nu sunt în cantități suficiente. De aceea, Dacia va opri din nou producția.

În acest context, muncitorii vor intra in şomaj tehnic şi îşi vor primi bonurile de masă. Aceasta prevede contractul colectiv de muncă.

Comnform ultimelor informații vor lucra numai 2.000 de angajați cu normă întreagă.

În februarie, Dacia a cuantificat deja trei zile fără producţie la Mioveni. Oprirea din cauza lipsei microcipurilor. Criza industriei auto europene s-ar putea prelungi şi în următoarele trei-patru luni, potrivit datelor ACAROM.

Deja clienții care comandă noul model Sandero în februarie, indiferent de versiune, au de așteptat. Aceștia își vor primi mașinile abia în iunie. Dealerii francezi susțin că tot ce au avut pe stoc a fost vândut. Cum Dacia va opri din nou producția, termenele se pot prelungi.

One thought on “Dacia va opri din nou producția pe 5 și 8 martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Nevzoreanu va conduce Comunicarea Renault România

De la 1 martie, activitățile de Comunicare internă, externă și responsabilitate socială ale grupului vor fi conduse de Cristian Nevzoreanu. Totodată, acesta va face parte din comitetul de management al companiei. „De echipa de Comunicare și CSR mă leagă experiențe bogate, direct conectate cu domeniile Comercial și Afaceri Publice, cu […]
Cristian Nevzoreanu, Comunicare Dacia

Subscribe US Now

error: Content is protected !!