Afaceri

Fantoma din centrul Piteștiului

Hotel Muntenia
Hotel Muntenia Pitești

Unul din edificiile emblematice ale Piteștiului în ultimii cincizeci de ani, oază de lumină chiar și atunci când în comunism se oprea alimentarea cu energie electrică în tot orașul, clădirea Hotelului Muntenia este acum o fantomă a ceea ce a fost și ceea ce ar fi putut să fie. Fără nicio utilitate cu excepția câtorva spații, Hotelul Muntenia, care un corp de 13 etaje, parter înalt și terasă superioară, a intrat într-o vizibilă stare de degradare, deși cel care l-a preluat în februarie 2019 a plătit pentru acesta nu mai puțin decât 5 milioane de euro. E drept că în ultimul an pandemia a blocat numeroase afaceri și investiții, dar în primul an de la preluare noul proprietar anunța fie reabilitare totală a clădirii, fie integrarea acesteia într-un lanț hotelier internațional. Până în momentul de față însă la Muntenia nu s-a întâmplat nimic notabil, fostul hotel având ușile ferecate. Și aceasta în ciuda faptului că afaceristul care l-a preluat este unul prosper care deține de ani buni o rețea națională de case de pariuri și jocuri de noroc și care a cumpărat hotelul, cum se spune, cu banii jos, plusând fără ezitare la licitația pentru valorificarea acestuia.

Activele Complexului Hotelier „Muntenia” adjudecate la licitație de patronul firmei Atu Casino din Pitești în februarie 2019 sunt: Hotel „Muntenia”, Restaurant „Muntenia”, Restaurant „Internațional”, Laborator cofetărie, Spații administrative, Spălătorie, Agenția de turism, Bar de zi.

Complexul Hotelier „Muntenia” are o suprafață utilă de 12.442,64 mp și un număr de 227 camere și apartamente de 3 stele, aferente unei capacități de cazare de 395 persoane, două cofetării, trei restaurante, un bar și două săli de conferințe. Până să intre în insolvență, acționar majoritar al hotelului era omul de afaceri Nicolae Ivănescu.

Valentin Vișoiu – afaceri în transportul aerian privat

Valentin Vișoiu – afaceri în transportul aerian privat
Omul de afaceri argeșean Valentin Vişoiu şi-a extins portofoliul anul trecut într-un domeniu nou, în care vrea să investească şi anul acesta: transportul aerian privat

Pe lângă businessurile deja cunoscute, omul de afaceri argeșean Valentin Vişoiu şi-a extins portofoliul anul trecut într-un domeniu nou, în care vrea să investească şi anul acesta: transportul aerian privat. „Un domeniu pe care l-am abordat a fost transportul aerian privat, un domeniu de suflet, în care vom face paşi semnificativi în 2021”, a spus Vișoiu despre această nouă provocare în afaceri. Tot în 2020, omul de afaceri a vândut clădirea de birouri Office1 către One United, într-o tranzacţie de 15 milioane de euro, potrivit ZF.

Valentin Vişoiu, care deţine compania de construcţii Conarg şi care a dezvoltat mai multe ansambluri rezidenţiale, spune că a încheiat anul 2020 cu rezultate bune, în ciuda unui context economic problematic. „Pe segmentul construcţiilor, chiar dacă volumul lucrărilor a înregistrat o oarecare scădere, este îmbucurătoare conservarea, chiar creşterea marjei de profit. Am încercat şi, în mare parte, am reuşit să ne adaptăm situaţiei şi să conservăm businessurile în care activează companiile noastre, unele dintre acestea având chiar rezultate peste aşteptări. Corelat cu situaţia sanitară şi economică generală, rezultatele financiare aferente activităţii din 2020 se situează la un nivel satisfăcător spre bun”, a mai spus Valentin Vişoiu.

Subscribe US Now

error: Content is protected !!