Din respect față de Brătieni, Miuțescu și Tofan aruncă PNL Argeș în brațele PSD

Duminică sunt alegeri în organizația PNL Pitești. Nimic spectaculos, ba, chiar, un excelent exercițiu menit să demostreze gradul de democrație al unui partid. Iar PNL se clamează drept cel mai democratic partid românesc, nu-i așa? Că beligeranții din bătălia liberală nu se iubesc prea mult, e normal. Îți iubești aproapele, cum îndeamnă Mântuitorul, dar până la lupta politică. Atunci din fratele tău politic devine adversarul tău politic și loc de iubire, fie ea și creștinească, nu prea mai este. Dar tot liberalul cu drept de vot în partid trebuie să privească partea plină a paharului, anume că progresul se naște din contradicție. Există – cum altfel? – și o parte plină a paharului liberal, plină de PSD. Dar s-o luăm pe rând!

Ordin PSD pentru presă: „Nimic de rău despre conducerea actuală a PNL”

În primul rând, presei care are contracte de publicitate în zona PSD sau a instituțiilor controlate de PSD i s-a cerut să nu mai atace actuala conducerea a PNL. Câțiva colegi de breaslă mi-au confirmat acest lucru. Și se vede și cu ochiul liber. Mai mult, mi-au spus că li s-a cerut, în baza contractelor amintite, să promoveze la greu declarația primarului Cristian Gentea potrivit căruia Adrian Miuțescu l-a ajutat semnificativ în stabilirea traseului pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni. Unii au acceptat, alții nu. Vă dați seama? După ce în urmă cu o lună departamentul de comunicare al Primăriei Pitești îl mângâia pe cap pe Geluțu Tofan, iată că acum, însuși Gentea dă ordin de protecție pentru Adiță Miuțescu!! Nu vi se pare că pute a cârdășie, dragi liberali de rând?

Pesediștii din Sud fac campanie pentru Miuțescu

O altă ciudățenie politică pentru orice om normal la cap este ceea ce se întâmplă în sudul Argeșului. Familia mea e originară din acea parte de județ. Cunosc mulți oameni din comunele de acolo, unii fiindu-mi și rude. Știți cum e la țară, lumea e dornică de vorbă și spune tot. Mai ales că toată lumea cunoaște pe toată lumea și fiecare știe tot despre toți ceilalți. Așadar, în sudul sălbatic, sărac și roșu s-a primit directivă de la județeana de partid a PSD ca toată suflarea social-democrată să „convingă” suflarea penelistă, atâta câtă este, să susțină actuala conducere a PNL Argeș. Ce treabă are Mînzînă și oamenii lui din zonă cu alegerile din PNL? Numai Miuțescu știe. Și Geluțu, bineînțeles.

Cum prăbușești un candidat de 60%? Te duci cu Orban la el

Candidatul PNL de la alegerile locale parțiale din Aninoasa era cotat cu 60% din șanse pentru scrutinul de duminica trecută. Era, săracul, până în momentul în care cu câteva zile înainte s-au dus peste el și alegătorii lui alde Miuțescu și Orban. Astfel, bietul candidat s-a ales fără nicio vină cu eticheta de om al lui Miuțescu și Orban pe frunte. Etichetă care i-a adus înfrângerea în alegeri. E drept că Adiță Miuțescu i-a mulțumit omului său pentru munca depusă și atât, fără ca să-și asume înfrângerea. În rest e liniște și pace. Pace cu PSD. A, am uitat să vă spun, în sondajele PSD avea liberalul scorul acesta, să ne înțelegem.

„E pe surse PSD?”

În urmă cu o lună publicam aici, pe ConcreMedia.ro, articolul cu titlul „Lui Gelu Tofan i-a reușit, a intrat în grațiile PSD cu tot cu Orban”. După nici două ore de la publicare, un vechi și drag amic din PNL îmi trimite prin mesageria privată link-ul articolului meu. Apoi, în același loc, mă întreabă: „E pe surse PSD?”. Așadar, grija mare a liberalilor noștri era ca nu cumva pesediștii să se fi dat în vileag privind înțelegerile subterane între cele două grupuri politice organizate. În fine, îi răspund că sursele nu se divulgă și că sursa de bază e comunicatul Primăriei Pitești în care Geluțu era ridicat în slăvi de oamenii lui Gentea. Îmi răspunde și el: „Ăla (n.r. comunicatul) a încurcat tot.” Nu-i voi da niciodată numele pentru că omul mi-e drag, e inteligent, e un progresist în opinia mea, sper să mai fie, chiar dacă acum e cumva în siajul lui Gelu Tofan.

În loc de epilog

Ar mai fi multe de spus despre cârdășia dintre actuala conducere a PNL Argeș și PNL Pitești cu PSD-ul. De exemplu, ar fi de remarcat lipsa de reacție a tandemului Miuțescu-Tofan după căderea moțiunii de cenzură a PSD. În fine, adaug că duminică liberalii piteșteni vor avea ocazia să schimbe lucrurile. În curând și la nivel județean vor fi alegeri. Nu spun că liberalii care se prezintă ca alternativă la actuala conducere sunt rupți din icoane. Nu, departe de realitate așa ceva. Spun doar că actuala conducere și-a vândut alegătorii PSD-ului.

Și mai spun ceva. Fiul lui Ionel I.C. Brătianu și nepotul lui Ion C. Brătianu, marele istoric, om politic, profesor universitar și academician Gheorghe Brătianu a murit ucis de comuniști în închisoarea de la Sighet. Din respect pentru el și ceilalți martiri liberali, și nu numai, uciși de comuniști, Miuțescu și Tofan, mari specialiști în stoarcerea roșiilor și în sifoane, fac cârdășii mizerabile cu urmașii comuniștilor. În rest, să fim sănătoși, că la vară e deja cald.

3 thoughts on “Din respect față de Brătieni, Miuțescu și Tofan aruncă PNL Argeș în brațele PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încă un pesedist la pușcăriuță, azi Mircea Drăghici

Fostul trezorier al Partidului Social Democrat, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. „Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul […]
Mircea Drăghici la Pușcărie

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!