Lui Gelu Tofan i-a reușit, a intrat în grațiile PSD cu tot cu Orban

Nu că nu ar fi fost dintotdeauna, dar măcar de acum e oficial. Un comunicat postat azi pe pagina de socializare a municipalității a făcut publică nețărmurita dragoste administrativă care îi leagă de ceva vreme pe primarul PSD al Piteștiului, Cristian Gentea, și viceprimarul liberal Gelu Tofan, numit de unii și viceprimarul „Dom’ primar, pot să spun?”. Am spus de mai multe ori și aici, și în alte locuri, că în Argeș USL (a se citi cârdășia dintre PSD și o parte din PNL) e teafără, nevătămată și naște pui vii. Dovadă și faptul că PNL se face că plouă în cazul multor instituții publice care sunt conduse și acum de oameni numiți de PSD sau defuncta ALDE, ca să dau doar un exemplu.

Uimitoarea schimbare la față a Comunicării de la Primăria Pitești

Dar să revenim la comunicatul de azi. Tema respectivului text este una aparent fără conotații politice, drumul expres Pitești – Mioveni – Brașov, un obiectiv de interes național. Doar că una dintre facilitățile acestui drum, o variantă de descărcare directă a traficului în Pitești, este prezentată ca un răsunător proiect comun marca Gentea-Tofan.

Duetul politico-administrativ este pomenit chiar de două ori, ceea ce este de-a dreptul uimitor, dat fiind modus operandi de până acum al compartimentului de comunicare al muncipalității. Și mai surprinzător sau deja nu, este că, în același comunicat, municipalitatea noastră, care mustește de când lumea de pesedism, îl mângâie ușor pe creștet, tot de două ori, și pe Ludovic Orban. Vă vine să credeți, ce miracol, ce minune?

Frica de Cîțu pune paznici PSD la pepenii grupului Miuțescu – Tofan

Lucrurile se limpezesc însă dacă analizăm puțin momentul lansării acestui comunicat de către oamenii lui Gentea. Azi, adică nici mai devreme, nici mai târziu decât fix a doua zi după anunțarea de către premierul Florin Cîțu a intenției de a candida la șefia PNL. Brusc așa, a doua zi, după scripturile de partid ale PNL, PSD, prin primarul Piteștiului, face echipă cu Tofan și Orban, Miuțescu fiind și el în pachetul promoțional, dar trecut cu cerneală simpatică.

Concluzia este una singură și clară chiar și pentru un amator în ale observării vieții politice argeșene. Mai exact, cu o groază de contestatari în organizație, Adrian Miuțeșcu, prin mâna sa dreaptă Gelu Tofan, singura care încă îl mai ascultă, vrea să-și asigure rămânerea în fruntea PNL Argeș cu ajutorul PSD. Iar pentru asta cu siguranță a cedat mult și multe lui Cristian Gentea și PSD-ului. Un politician ca Gentea n-ar fi acceptat în ruptul capului să-și alăture numele într-un comunicat al Primăriei Pitești de cele ale lui Tofan și Orban dacă Miuțescu nu ar fi dat ceva consistent la schimb.

Cât îi încurcă Florin Cîțu pe Adrian Miuțescu și Gelu Tofan?

Mult de tot. Nu mai e de multă vreme o noutate că Adrian Miuțescu și Gelu Tofan nu mai reușesc să coaguleze în jurul lor prea mulți liberali argeșeni. Asta chiar și în ciuda practicilor lui Miuțescu de a le aminti multora dintre ei că el i-a făcut oameni cu funcții și, ca atare, tot el i-ar putea omorî politic. Episodul Ana Stan, numirea lui Radu Perianu în aparatul de lucru al premierului, reactivarea Alinei Gorghiu în Argeș, sunt doar trei chestiuni care dau frisoane celor doi încă șefi ai PNL Argeș. Acestora li se adaugă și alte focare latente, dar fierbinți din interiorul PNL Argeș.

Dar cel mai mult și mai mult, anunțul lui Cîțu privind candidatura sa din septembrie, îi blochează lui Miuțescu orice viitoare excludere din partid a opozanților săi. Chiar și pe cea a Anei Stan, pe care, culmea ipocriziei politice, o acuzau de colaboraționism cu PSD. Orice astfel de inițiativă va fi taxată drept un procedeu dictatorial și nedemocratic de înlăturare a celor care ar pune de acum în pericol continuitatea lui Miuțescu în fruntea PNL Argeș și îi va eroda și mai mult imaginea și susținerea actualului lider liberal. Cu atât mai mult cu cât ieri, la anunțul candidaturii lui Cîțu, Ludovic Orban a avut o reacție destul de fair play, lucru greu de crezut că va fi aplicat și în Argeș.

Urmează o vară interesantă

Așadar, la Pitești, în special, și în Argeș, în general, ne așteaptă o vară politică interesantă. Nu e exclus, astfel, să vedem proiecte inițiate de primar votate cu largă majoritate PSD – PNL în cadrul CL Pitești și o cu totul altă atmosferă în cadrul acestui for local. Repet, pentru comunicatul de azi Cristian Gentea a primit în schimb mult, foarte mult, de la facțiunea liberală Miuțescu – Tofan. Atât de mult, încât el chiar va avea o vară liniștită, spre deosebire de cei doi.

În ceea ce privește PNL Argeș, aici lucrurile vor deveni din ce în ce mai ascuțite și mai contondente odată cu apropierea lunii septembrie. În aceste condiții, mult clamata prietenie Miuțescu – Orban nu va folosi prea mult niciunuia dintre ei aici, în Argeș. Florin Cîțu a avut Guvernul lângă el la anunțul candidaturii și se pare că se bucură de susținerea a mai mult de 30 de organizații județene din țară, plus cea a Bucureștiului. Cel puțin așa arată lucrurile acum. Ce va fi în septembrie și până atunci, rămâne de văzut pentru că, așa cum am spus, vom avea o vară politică foarte interesantă aici, la noi, în județul Brătienilor.

Sursa foto: sursata.ro

4 thoughts on “Lui Gelu Tofan i-a reușit, a intrat în grațiile PSD cu tot cu Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pandemia a redus cu o treime numărul firmelor nou-înființate în Argeș

Numărul de companii nou-create a scăzut cu 18,09% anul trecut faţă de 2019, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Astfel,  la nivel național s-au înfiinţat în total 109.939 de companii în 2020, faţă de 134.220 în 20219. La nivel local, județul Argeș este unul dintre cele mai afectate […]
Argeș firme noi

Subscribe US Now

error: Content is protected !!