Veșnicia cârdășiilor PSD-PNL

Singurul bărbat politic adevărat din PSD Argeș, mă refer aici la deputata Simona Bucura Oprescu, și-a făcut un obicei din a critica vehement și în termeni neîndurători ultimele două guvernări de dreapta. Și asta încă  de acum doi ani când PSD a dat brânci la o guvernare minoritară PNL-ului lui Ludovic Orban. Bineînțeles, criticile politicienei argeșene au continuat și la adresa Guvernului Cîțu. Chiar luna aceasta, pe 11 octombrie, mai exact, stimabila social-democrată spunea într-o postare pe pagina sa de socializare că Iohannis și Cîțu sunt ipocriți, iresponsabili și ambele la un loc. Dar, minune minunată, 11 zile mai târziu, pe 22 octombrie, soțul deputatei, social-democratul Mihai Oprescu, fost prefect PSD de Argeș, a fost numit în funcția de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi. De către cine? De ipocritul, iresponsabilul și ambele la un loc, încă premierul Florin Cîțu.

Probabil că Mihai Oprescu, soțul (era să scriu soțiul) deputatei PSD Simona Bucura Oprescu, a primit funcția grație abilităților sale profesionale și manageriale. Dacă e așa, atunci ar trebui ca distinsa sa soție să-și continue la fel de dur criticile la adresa PNL și a viitorului Guvern care, în bună parte, va fi același Guvern ca și acum. Că doar nu devin liberalii brusc buni guvernanți odată cu numirea consortului în funcție, nu? Dacă tonul doamnei deputat se va îndulci subit, atunci vorbim de o nou cârdășie PSD-PNL care, iată, deja produce efecte.

Oricum, cârdășiile PNL-PSD nu sunt deloc ceva nou în mizerabila politică românească, doar că începând cu Cabinetul Tăriceanu și continuând apoi cu guvernările USL, acestea sunt la vedere, fără nicio rușine a celor două partide față de proprii alegători. În Argeș, frumoasa prietenie între liberali și social-democrați are rădăcini care se pierd în negura timpurilor postdecembriste. Câștigătorii sunt și de data aceasta cei de la PSD care nu au mișcat nici măcar un deget pentru a ajunge din nou la butoane. „Meritul” este în totalitate al PNL care își dovedește încă o dată impotența politică și administrativă. După era Dragnea – Dăncilă, cu Ciolacu președinte, PSD ar fi devenit istorie sau un partid de maxim 15%. Asta dacă liberalii și Iohannis ar fi avut creier politic și respect pentru alegători. Nu e cazul.

One thought on “Veșnicia cârdășiilor PSD-PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La moartea unui jurnalist

Cred, sunt din ce în ce mai convins, că Mihai Bădescu ar fi trântit în seara asta, la nici 24 de ore de la trecerea sa Dincolo, un spumos articol despre reacțiile unora și altora la… moartea sa. Cu umorul său de o aciditate prea subtilă uneori, suficientă pentru ca […]
Mihai Bădescu jurnalsit

Subscribe US Now

error: Content is protected !!