Din minunile învățământului argeșean: Ești văduv/ă și ai concubin/ă? Copilul tău poate pierde bursa socială

Că România este Grădina Maicii Domnului am din ce în ce mai mari îndoieli. Dar că tot mai mulți îi sar gardul, deja nu mai am nicio îndoială. Partea tristă este aceea că gardul cu pricina e sărit în număr îngrijorător de cei care administrează diverse treburi ale acestei țări. Dar să nu vă mai țin pe jar.

În această perioadă, fiind debut de semestru școlar, se refac și redepun dosarele cu acte aferente acordării burselor școlare. Printre acestea și bursele sociale, iar printre acestea și bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte. În aceste din urmă situații, părintele supraviețuitor este obligat de onor sistemul nostru de învățământ să dea o declarație notarială cu un conținut cel puțin aberant, jignitor și umilitor.

Ei bine, un om deja lovit de soartă trebuie să declare sub semnătură în fața unui notar că, printre altele, nu locuiește în concubinaj cu altcineva. Dacă rostul declarației e unul evident, exprimarea din modelul impus și care circulă în această perioadă prin școlile argeșene este unul, repet, umilitor. Cum poți tu, funcționar din sistemul de învățământ să soliciți o declarație notarială cu un astfel de conținut unui om care duce de unul singur greul unei familii? Oare atât de analfabet funcțional e sistemul nostru de învățământ încât nu găsește o altfel de exprimare pentru același scop? Sunt convins nu numai că bieții părinți văduvi se simt umiliți și jigniți, dar cred că și notarii cărora li se cere autentificarea unui astfel de act se crucesc cu amândouă mâinile. Despre dreptul la viață privată nici nu se mai poate pune problema.

Un singur lucru mai este de spus, toată situația prezentată aici este doar unul din efectele politizării exceive a învățământului și a promovării nulităților în poziții de decizie ale sistemului de educație la toate nivelele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Service-ul Bascov sub zodia fraților Nicolescu, unul l-a construit, celălalt îl demolează

Vechiul Service Dacia de la Bascov își trăiește ultimele săptămâni în picioare. Spunem aceasta deoarece, în scurt timp, una din clădirile emblematice ale Piteștiului de după 1980 va fi pusă la pământ. În locul acesteia și a celorlalte clădiri care au aparținut IATSA Bascov se va ridica un complex comercial […]
Service IATSA Bascov

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!