Corul robilor din presă, primarul și spitalul – talcioc de la Mioveni 

O liniște grea, plumbuită s-a așternut de aseară, de la aflarea veștii reținerii de către DNA a primarului Ion Georgescu de la Mioveni, asupra corului robilor din așa zisa presă locală argeșeană. E și normal, chiar glumeam cu un amic spunând că, odată cu săltarea lui Georgescu, 80% din lăudătorii de serviciu pe bani publici se pregăteau deja să-și declare incapacitatea de plată. Procentul e exagerat, dar dacă DNA și-ar face treaba și la o altă primărie măreață din județ, atunci toți acești copy – pastiști ai comunicatelor de presă pe banii noștri ar fi nevoiți să-și demareze falimentul. Probabil că de azi, după ce se vor fi spălat pe față cu multă apă rece, vor încerca să-și spele și idolul financiar preluându-i cântecul de lebădă de aseară: „Nu am luat, am dat!”. Asta a spus aseară Ion Georgescu în timp ce pe față i se citea groaza care apare de fiecare dată în ochii și ființa tuturor gonflaților politic când sunt prinși cu mâna în buzunarul nostru. Nu groaza că se duc la pușcărie, groaza că au fost scoși de la cașcaval. Vor spune cei din corul robilor că e o nedreptate pentru că primarul a dat, nu a luat. Fals, a dat înapoi ceea ce luase, probabil cerând de la obraz sau prin interpuși, ca șpagă. Probabil îi șoptise vreo pasăre măiastră în vis că șpaga aia nu era curată. Tardiv.  

Tragic în toată povestea, iar asta nu o va spune nimeni, nu este că Georgescu s-a compromis la bătrânețe ajungând la țuhaus, ci faptul că acesta tranzacționa sănătatea argeșenilor care și-ar fi căutat-o la spitalul din orașul său. Șpaga era pentru un post de conducere la Spitalul Mioveni, mult lăudatul și cântatul spital din Mioveni. Așadar, domnia sa nu încuraja profesionalismul la acel spital din ograda primăriei pe care o conducea, ci oportunismul și carierismul pe șpagă. Își luase probabil spitalul pe persoană fizică și îl transformase într-un talcioc în care se negocia ca la iarmaroc șpaga la angajare. Acum e de înțeles de ce după patru ani de la inaugurare spitalul de la Mioveni, altfel o unitate sanitară de invidiat, este pe jumătatea gol. Nu s-or fi găsit atât de mulți care să aibă bani de șpagă astfel încât schema de personal să fie completă. Și poate că are dreptate Ciolacu atunci când spune că primarii și alți ocupanți de funcții publice ar trebui să se limiteze la două mandate. Cred că ar fi chiar spre binele acestora pentru că, după cum se vede în ultima vreme, cei care depășesc două mandate au obiceiul să-și încheie cariera politică, nu la pensie, ci la DNA. 

Revenind la corul robilor din așa zisa presă locală și care n-au minima înțelepciune să priceapă elementarul lucru că luând bani de la instituții publice de fapt își iau bani din propriul buzunar, le-aș face o recomandare călduroasă. Aceea de a reedita toate postările și articolele publicate până mai ieri din comandă de la Mioveni despre angajările de la spitalul de acolo, medici, cadre de conducere, asistenți, etc. Poate n-ar fi rău să treacă în articolele lor și valoarea șpăgii. Că poate unii dintre aceștia n-au luat, au dat.  

PS: Am mai spus-o și o repet, Mioveniul de azi e un balon de săpun cu pretenții de oraș, un balon de săpun care trăiește cu spaima vârfului de ac, un vârf de ac numit Dacia. S-a dovedit aseară ceea ce era de multă vreme evident, Ion Georgescu este și el un politician român gonflat și sufocat de propria suficiență. Încă un politician care se credea etern în funcție și căruia aparența de puterea i-a încețoșat rațiunea și l-a decuplat de la simțul realității, dacă l-a avut vreodată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Scoasă la licitație, Platforma Petrochimică Bradu s-a „ieftinit” cu 15 milioane de euro în 6 luni 

Scoasă la mezat la începutul anului, în februarie, Platforma Petrochimică Bradu, adică partea de petrochimie a fostului combinat Arpechim Pitești, în prezent activ al fostului combinat Oltchim Rm. Vâlcea, pare să nu intereseze pe nimeni, fie investitor privat, fie statul român prin vreuna din entitățile sale centrale sau locale. Spunem […]
Arpechim Pitești

Subscribe US Now

error: Content is protected !!