Dacia ar putea produce mașini hibride la Mioveni

Renault ia în calcul posibilitatea ca Dacia să producă la Mioveni maşini hibride. Grupul discută cu producători locali care ar putea furniza baterii pentru maşini electrice.

Astfel, Dacia ar putea produce în anii următori şi în România maşini hibride sau electrice. Aceasta în condiţiile în care toţi producătorii europeni au anunţat deja un plan concret de electri­icare a gamei, De asemenea, la nivel european se intenționează și eliminarea motoarelor convenţionale până în 2030. Companii precum Ford şi Grupul Volkswagen au anunțat deja astfel de proiecte.

„Pentru baterii pentru maşini electrice Grupul Re­nault discută cu Prime, cei care au o fabrică la Cernica. Dacă apare un furnizor interesant pentru Alianţă, atunci sunt şi discuţii. Nu avem o dată încă pentru momentul în care vom vinde numai maşini electrice, dar urmărim tendinţele actuale. Spre exemplu, am eliminat motorizarea diesel în cazul San­dero şi Logan, GPL-ul este acum „noul diesel“. În cazul lui Duster nu s-a luat o decizie cu privire dacă vom elimina dieselul sau nu de pe facelift. Anul acesta urmează să lansăm Duster 2 facelift“, a spus Mihai Bordeanu, country head Dacia.

Și Bigster s-ar putea produce la Mioveni

El a subliniat că „Logan are în prezent un grad de localizare de 70%,. Asta înseamnă mai bine de două treimi din componente sunt produse în România. Căutăm în continuare noi furnizori pentru uzina Dacia“.

„Planuri sunt pentru un automobil hibrid sub marca Dacia. Însă noi vom intra în joc atunci când disponibilitatea tehnică se întâlneşte cu profilul clientului. Când vom avea cel mai bun raport preţ-calitate în acel segment. De realizat putem deoarece tehnologia există“, a mai spus Mihai Bordeanu.

El a subliniat că uzina Dacia rămâne una importantă pentru Grupul Renault. Posibilitatea ca aceasta să producă peste 400.000 de unităţi în viitor depinde de evoluţia pieţei europene.

„Uzina de la Piteşti este cunoscută pentru gradul mare de adaptabilitate şi pentru faptul că putem produce maşini cu o complexitate mai mare şi tehnologie mai avansată. Există posibilitatea ca Bigster să fie produs aici, însă nu există o decizie în acest sens“, a explicat Mihai Bordeanu.

2 thoughts on “Dacia ar putea produce mașini hibride la Mioveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MECIPT-1, calculatorul care a proiectat Barajul Vidraru

Barajul Vidraru, inaugurat în 1965, a fost proiectat cu ajutorul unui calculator alfa numeric. Acesta era pus în funcțiune în urmă cu 60 de ani, la 25 martie 1961, la Timișoara și se numea MECIPT-1. Adică Mașina Electronică de Calcul a Institutului Politehnic Timișoara. Era primul calculator alfa numeric din […]
Vidraru proiectat cu ajutorul MECIPT-1

Subscribe US Now

error: Content is protected !!