Avalanșă de mari dimensiuni la Bâlea Lac azi dimineață 

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în această dimineață pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş. în zona Bâlea Lac. Imagini cu valul de zăpadă dislocat au fost de organizaţia Avalanşe în Carpaţi pe pagina proprie de socializare. 

„A curs azi dimineața „Clasica de Bâlea”.  

Având în vedere încălzirea brutală din ultima perioadă era de așteptat ca această avalanșă să se producă. Surpriza vine oarecum de la condițiile în care a curs. Practic a curs într-o zi cu temperatură negativă și cu cea mai scăzută valoare din ultima perioadă. Atât noaptea de dinainte, cât și la momentul declanșării, ora 9,30 am, temperatura a fost sub -2*C. 

Efectul încălzirii a fost prelungit și apa rezultată din topirea zăpezii s-a infiltrat și a creat o arie mare de instabilitate pe suprafața unei lespezi de stâncă înclinată. 

La momentul declanșării cascada de gheață formată pe această lespede s-a prăbușit, generând o avalanșă de dimensiuni mari.”, au scris în această după amiază pe rețelele de socializare reprezentanții organizaţiei Avalanşe în Carpaţi. 

Sursa foto: Facebook Avalanșe în carpați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Duster ajunge în premieră pe piața din Australia 

Modelul Dacia Duster, aflat deja la a treia generație, va ajunge pentru comercializare în premieră și pe piața din Australia, anunță Profit.ro. Din motive de marketing însă, marca Dacia va fi înlocuită de sigla Renault. Oficializarea intrării SUV-ului Dacia pe piața australiană a venit odată cu confirmarea din partea dealerilor Renault din […]
Duster ajunge în Australia

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!