Consiliul Local Pitești ar merita să fie dizolvat

După ședința care a avut loc în urmă cu fix o săptămână, Consiliul Local Pitești a devenit epicentrul unui scandal de proporții. Mai exact, consilierul local Ana Stan afirmă cu subiect și predicat că alegerea viceprimarilor s-a făcut cu încălcarea legii. Cel mai recent, într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș.  

Vot viciat pentru alegerea viceprimarilor

„M-am referit în mod special la cei de la USR, care, prin liderul lor, erau cei mai vehemenți în a marșa pe ideea că trebuie să ne fotografiem voturile sau să le însemnăm într-un fel anume, pentru a fi siguri că nu ne vom trăda.”, a spus Ana Stan în interviul amintit.

Mai mult, notărița a lăsat de înțeles că PNL Argeș a acceptat această propunere a colegilor de alianță. În acest context, Ana Stan a spus că votul pentru cei doi vivceprimari a fost viciat. „Da, a fost viciat, îmi susțin această afirmație, dar argumentele le voi spune organelor de anchetă, dacă va fi cazul.”

Consiliul Local Pitești nu-și mai reprezintă alegătorii

Afirmațiile Anei Stan arată că situația în Consiliul Local Pitești e gravă. Atât de gravă încât pare că piteștenii nu sunt nici pe departe reprezentați în Consiliul Local Pitești. Nu ei, ci interesele stricte ale partidelor care au ajuns în forul decizional local. Sau ale unor oameni din aceste partide.

Faptul că alianța partidelor de dreapta a impus cei doi viceprimari e unul normal, dat fiind că dreapta reunită a obținut cele mai multe voturi. Modul cum au fost aleși în schimb cei doi e inpardonabil. Un mod care devoalează două realități ascunse de politicienii locali. Prima este aceea că la Pitești alianța de dreapta este măcinată de neîncredere reciprocă. A doua, că aceeași alianță este capabilă să încalce normele legale pentru a-și rezolva interesele.  

Un consiliu care și-a pierdut credibilitatea

Când un jurist de talia și cu experiența Anei Stan spune că votul a fost viciat înseamnă că așa stau lucrurile. Mai mult, când același jurist se pune la dispoziția unei evenutuale anchete, lucrurile sunt și mai clare.

În aceste condiții, Consiliul Local Pitești ar merita să fie dizolvat. Sau să se autodizolve din bun simț. Iar unii dintre membri săi să fie anchetați penal pentru vicierea votului. Bine, un minim bun simț față de alegători ar impune ca alegerea viceprimarilor să fie anulată și reluată. Posibil să câștige tot ei, dar să câștige cinstit. Fără semne și însemne. Același bun simț ar trebui să-i facă pe consilierii părtași la aceste practici să demisioneze. Dar mai e mult până departe. Adică până acolo unde politicianul român va înțelege cu adevărat de ce a primit votul cetățeanului.

Până atunci însă, proaspătul Consiliu Local Pitești a cam rămas fără credibilitate. O credibilitate pe care, iată, și-o pierde înainte să și-o câștige cu adevărat.

One thought on “Consiliul Local Pitești ar merita să fie dizolvat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parteneriat Auchan - Glovo pentru vânzări online

Parteneriat Auchan – Glovo pentru comerțul online. Peste 4000 de produse din oferta retailerului francez vor putea fi comandate online pe aplicaţia Glovo. Parteneriatul funcționează în toate cele 18 oraşe în care Auchan este prezent cu 33 de hypermarketuri. Livrările asigurate în parteneriat Auchan – Glovo vor fi efectuate în […]
Auchan și Glovo parteneriat

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!