Un an de la campania electorală. Cât de mult s-a ținut de cuvânt primarul de cuvânt al Piteștiului (I)

În urmă cu un an Piteștiul și Argeșul duduiau zdravăn. Nu de vreo creștere economică spectaculoasă, ci de promisiunile electorale ale politicienilor. Se apropiau alegerile locale din 27 septembrie. Acum, la un an de atunci, am decis să dăm primarului ce-i al Cezarului, adică foarte multă atenție. Vorbim de Cristian Gentea (PSD), primarul Piteștiului, ale cărui promisiuni din anul electoral 2020 le vom reaminti piteștenilor începând de azi și încercând să păstrăm cadența lansării lor în spațiul public în acea campanie electorală. Și, fără ca jurnalistul să comenteze prea mult, îi vom lăsa tot pe piteșteni să discearnă cât de mult s-a ținut de cuvânt primarul de cuvânt al Piteștiului, așa cum se prezenta Cristian Gentea când ne cerea voturile.

Ar mai fi de spus ceva foarte important de spus. Deși în aparență primarul nu are majoritate în Consiliul Local, realitatea este cu totul opusă. Aceasta în condițiile în care viceprimarul liberal Gelu Tofan îi este fidel până la obediență, ca să nu spunem slugărnicie, iar PNL Argeș în frunte cu Adrian Miuțescu este cel mai de nădejde aliat al PSD în plan local.

Lapte, miere, praf de stele

Așadar, în urmă cu aproape un an, Cristian Gentea își depunea candidatura pentru primul său mandat de primar al Piteștiului. Iată ce promitea actualul edil în ziua în care intra cu acte în regulă în campanie electorală:

„Am să sintetizez totul pe trei direcții, trei idei. Primarul, primarul trebuie să fie un om de cuvânt care știe ce face, un om care să aibă curajul răpunderii, rușinea cuvântului dat și abilitatea de a conduce alți oameni. El trebuie să pună comunitatea mai presus de politică și valoarea angajamentelor luate mai presus de funcție. Echipa, am o echipă extraordinară cu care voi câștiga cu siguranță Primăria Pitești. (…) Sunt oameni crescuți în toate cartierele Piteștiului, oameni care știu să asculte cetățenii și oameni care știu să se și exprime ferm în legătură cu problemele care apar. În al treilea rând Piteștiul. Piteștiul este orașul în care vrem să rămânem acasă, este un oraș bazat pe o relație în care administrația satisface cetățenii, iar cetățenii respectă administrația și legea. Proiectul nostru este conturat pe priorități în jurul următoarelor probleme: măsuri realiste de infrastructură rutieră axate pe decongestionarea traficului în dezvoltarea unui număr important de locuri de parcare noi, reformarea urgentă a serviciilor publice de utilități-servicii în acord cu capitalul alocat din banii piteștenilor către societățile care le gestionează, realizarea și implementarea fără excepție a unui plan urbanistic general unitar și armonios, susținerea investitorilor locali și străini și dezvoltarea de proiecte comune în vederea consolidării forței economice a Piteștiului în regiune, renașterea vieții sociale a orașului prin organizarea de evenimente publice muzicale, sportive, culturale, prin dezvoltarea posibilităților de agrement și timp liber, dezvoltarea și implementarea conceptului  de Green City prin toate componentele specifice și funcționale, amenajarea de zone verzi, parcuri, piste pentru bicicliști, gestionarea aspectelor de mediu, sprijionirea educației și a sitemului de sănătate, doi piloni de bază pentru o comunitate puternică și alte numeroase măsuri punctuale.”

Bineînțeles că nu se putea realiza totul într-un singur an, nu avem pretenția asta, să nu uităm că era campanie electorală, deci concurs de promisiuni. Dar cât din ce se putea realiza sau măcar începe s-a reușit, dragi piteșteni?

One thought on “Un an de la campania electorală. Cât de mult s-a ținut de cuvânt primarul de cuvânt al Piteștiului (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Portland Trust a vândut parcul fotovoltaic de la Rătești

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din țara noastră. Cu o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha, aflat în Răteşti, Argeş, parcul a fost vândut […]
Fotovoltaic

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!