Iertați-i, domnule Brătianu, că știu ce fac!

Avalanșă de-a dreptul grețoasă astăzi de postări omagiale din partea „liberalilor” de tot soiul la 158 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu. Nimic altceva decât un șuvoi de jignire abătut asupra memoriei marelui om politic al României din partea unora care n-ar trebui să aibă nici măcar în vis tupeul să-i rostească numele, o spun cu toată răspunderea. În primul rând pentru că numele Brătianu a fost stins, dar nu șters din istoria și memoria națională, în închisorile comuniste. Închisori ridicate tocmai de cei ai căror urmași sunt astăzi aliații PNL la cârma României, pot spune chiar șefii PNL la cârma României. Cum aveți tupeul, stimați „liberali”, să pronunțați numele Brătianu? Cum vă permiteți așa ceva când voi stați la masă cu urmașii torționarilor adevăraților liberali?

La Pitești, orașul Brătienilor, orașul pe care Brătienii l-au ridicat din praf și mocirlă, un viceprimar „liberal” spunea recent că cel mai bun candidat PNL în 2024 este actualul primar PSD. Faptul că acest individ este încă membru PNL reprezintă cea mai mare jignire, cea mai groasă și puturoasă flegmă pe care PNL Argeș și PNL Pitești o poate arunca în ochii propriilor alegători și, mai ales, peste memoria lui Ionel Brătianu și a tuturor Brătienilor. Așa ceva nu este permis în niciun partid normal la cap din lumea asta, tovarăși „liberali”!! La voi se poate, rușine să vă fie!

Comuniștii n-au reușit să smulgă biblioteca Brătienilor din zidurile de la Florica. Au ars cărțile, sufletul acelei biblioteci, în fața conacului, dar rafturile, eșafodajul, structura de rezistență, sunt acolo neclintite. Acolo, pe acele rafturi, se așează acum cărți, din nou. Educația, invizilor pierduți în anonimat care sunteți, era atunci crez, iar voi astăzi vă lăsați conduși de un plagiator dovedit în cârdășie cu urmașii celor care au aruncat Brătienii în temnițe. Chiar nu vă e rușine se vorbiți de Brătianu? Cum vă permiteți să puneți semnul egal între hoții de idei și frânarii de progres de azi și creatorii de idei și de progres care au purtat numele Brătianu? Brătienii, toți la un loc și fiecare în parte, ne-au lăsat o țară. România în care trăim noi azi, stimați tovarăși de drum ai PSD, e creația Brătienilor în foarte mare și bună parte. Fără Brătieni, nici măcar comuniștii nu ar fi avut o țară pe care să o conducă, sunteți conștienți de asta? Voi ce faceți pentru țara asta și pentru noi? Nimic, pentru că nu vă lasă PSD!

Anul 2020 v-a oferit ocazia ca în 2024, la 160 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu, să marcați o guvernare de dreapta, liberală ca direcție, de succes. N-ați fost în stare să înțelegeți că șansa asta nu se va mai întoarce curând. Ați preferat să vindeți voturile primite PSD-ului și să vă vindeți pe nimic urmașilor torționarilor liberalismului autentic românesc. Ar trebui să vă fie rușine, dar nu vă este pentru că nu sunteți capabili de așa ceva și pentru că, pe zi ce trece, nu vă mai deosebiți cu nimic de aliații voștri de la PSD.

Ziua de 20 august nu a fost nicicând mai tristă ca în acest an 2022. În comunism, puținii Brătieni care mai trăiau rispiți prin lume știau că marele Ionel le simte de dincolo de piatra de mormânt dragostea și gândurile de recunoștință eternă. România modernă trăia prin ei, cei vii, și prin cei plecați din lumea asta. Cu siguranță, astăzi, 20 august 2022, toți Brătienii care ne privesc din Eternitate și-ar fi dorit ca partidul lor să fie acolo unde ar fi trebuit să-i fie locul, făuritor de progres pentru România pe care ne-au lăsat-o ei cu acte în regulă. Nu este așa, PNL stă la masă cu urmașii groparilor PNL, ce nemernicie!! În aceste condiții, ce-am putea spune noi în această seară de 20 august memoriei lui Ionel Brătianu? Poate doar atât: Iertați-i, domnule Brătianu, că știu ce fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ipocritul domn Georgescu de la Mioveni

Motto: Un ascultător întreabă la Radio Erevan: – E adevărat că lui Georgescu i s-a dat o Volgă albă?Redacția răspunde: – Da, cu trei mici corecții: nu era albă, era neagră; nu era Volgă era bicicletă; nu i s-a dat, i s-a luat. Ca orice companie cu anvergură internațională, Renault […]
Florin Silviu Negru

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!