Afacere pornită din Pitești, la un pas de 1 miliard de euro

Reţeaua de farmacii Catena, o afacere pornită din Pitești, a ajuns la afaceri de peste 4,7 miliarde lei în 2020. În acest fel businessul se apropie de 1 miliard de euro. Catena este , cel mai mare jucător din retailul farma.

În anul pandemiei, afacerea a rămas la nivelul din 2019. Totodată, numărul de unităţi a depăşit 850 de farmacii.

„Vom continua planurile de extindere prin achiziţii şi în anul 2021, în zonele pe care încă nu le acoperim. De asemenea, vom investi în dezvoltarea profesională şi personală a echipei, în tehnologizare, dar şi în modernizare“, a spus Alina Marinescu, director general al Catena.

Anul trecut, sub brandul Catena au mai intrat încă nouă unităţi. În prezent reţeaua farmaceutică are peste 5.500 de angajaţi. Pandemia de COVID-19 a schimbat comportamentul pacienţilor, care, din teama de infectare, au amânat sau anulat vizita la medic pentru evaluarea stării de sănătate.

Acest lucru a pus presiune şi pe vânzările din farmacii, în contextul unui număr mai mic de reţete eliberate de medici.

Brandul Catena a apărut ca afacere în 1998, după ce antreprenoarea Anca Vlad a cumpărat o reţea de 30 de farmacii din Piteşti. Rețeaua deţinea şi un depozit, fostul Centrofarm, ceea ce a constituit unt atu pentru dezvoltarea afacerii. Acesta depozit se află pe strada Războieni. La vremea respectivă, Centrofarmul era cel mai mare depozit farmaceutic din țară. Antreprenoarea a consolidat permanent afacerea prin deschideri şi achiziţii. Mai mult a transformat reţeaua regională în una la nivel naţional. Anca Vlad deține și distribuitorul de medicamente Fildas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încă o măreață realizare pesedistă începe să pută

Nu, nu e vorba de WC-ul de 400 000 de euro, ci de însăși măreața Piață a Primăriei din Pitești. Recent reabilitată, fezandată, inaugurată și deja crăpată. Ca să înțeleagă tot poporul, măreața realizare pesedistă are deja defecte. Și asta la nici două luni de la redarea în circuitul public. […]
Piața Primăriei

Subscribe US Now

error: Content is protected !!