Inegalabilul domn Tofan, Gelu Tofan

Florin Silviu Negru
Editorial de Florin Silviu Negru

Încep să cred că viceprimarul Gelu Tofan face campanie electorală pentru PSD. Bine, în toamna lui 2020 cineva din PNL îmi spunea că domnia sa clama sus și tare că va fi cel care va aduce pacea cu PSD în administrația piteșteană. Asta cu pacea e oarecum relativă, aș putea spune chiar absolut relativă, dat fiind că în Argeș nu a fost niciodată război adevărat între PNL și PSD. Dovadă că, dincolo de declarațiile belicoase aruncate în ochii fraierilor și cățeilor de casă, multe deconcentrate din județ sunt conduse de pesediști. Asta la un an și jumătate de când PNL e la guvernare.

Mă rog, să ne întoarcem la domnul Gelu Tofan. În conferința de presă susținută azi de primar, viceprimari și city managerul orașului, domnia sa a încercat o lovitură de imagine (z)bătându-se pentru construirea unui spital municipal în Pitești. Un fel de încă un spital Mioveni, dar cu pretenții de municipal. Lăsând deoparte mimarea contradicțiilor, atât din partea sa, cât și a primarului Gentea, domnului Tofan i s-a cerut să precizeze sursa de finanțare pentru realizarea spitalului și, mai ales, pentru administrarea și funcționarea acestuia.

Ei, bine, aici a dat lovitura de imagine. Una grandioasă. Pentru PSD, nu pentru PNL, nici măcar pentru el însuși. A spus că el ca liberal ar majora taxele și impozitele. Și ca să pună moț la prăjitură a mai spus și că municipalitatea va face bani din vânzarea fierului vechi rezultat din dezafectarea unui fost obiectiv economic.

Spunând că ar crește taxele și impozitele, Gelu Tofan nu face altceva decât să scadă șansele ca PNL să mai prindă trenul alegerilor viitoare în Pitești. Șanse care și-așa nu se simt prea bine. Mai mult decât atât, viceprimarul liberal netezește drumul PSD-ului spre un succes de răsunet. Nu vii în conferința de presă să spui în gura mare că mărești fiscalitatea nici măcar atunci când ești convins că așa va fi. Sau faci asta doar dacă ții cu ursul, în cazul de față PSD.  Iar inegalabilul domn Tofan, Gelu Tofan, asta pare să facă. Cu largul concurs al lui Adrian Miuțescu, liderul PNL Argeș, care nu-i zice nici dă-te mai încolo.

Dacă PNL Argeș, prin primii doi oameni care conduc organizația, va continua să facă astfel de gafe, care se vor contabiliza în puncte de imagine în favoarea PSD-ului, îmi voi face un obicei din a toca mărunt cel puțin o dată pe săptămână aceste derapaje. De ce? Pentru că exceptând scrutinul prezidențial în care au ajuns în finală Iliescu și Vadim și cel în care a candidat Ion Rațiu la toate celelalte alegeri am votat cu PNL și cu alianțele sale de dreapta. Inclusiv la alegerile de anul trecut, când am votat așa nu pentru că în PNL erau Miuțescu și Tofan, ar fi fost un contraargument, ci pentru că în PNL Argeș erau și sunt oameni care meritau votul meu. Și așa va fi mereu. Din păcate, votul meu e făcut acum praștie de domnul Gelu Tofan, care pare că vrea să arunce Piteștiul definitiv în brațele PSD-ului. Și observ că îi iese de minune. Nu știu ce făcea domnul Tofan în 1990, că e cu doar vreo doi ani mai mic ca mine, dar eu mă înscriam în PNL. Cam prin perioada asta a anului.

În fine, în județul care a dat liberalismul românesc, PNL nu a câștigat niciodată de unul singur alegerile. Iar faptul că PSD a câștigat mai mereu nu e atât meritul social-democraților cât este neputința liberalilor, care nu au fost și nu sunt în stare să-și adjudece județul. Și nu sunt în stare pentru că niciodată n-au deranjat cu adevărat PSD. N-au vrut să o facă și n-au promovat toți oamenii cu care ar fi putut să o facă.

În concluzie, după ce azi a anunțat că și-ar dori majorarea taxelor și impozitelor pentru piteșteni, doar pentru că vrea domnia sa un spital municipal în care să cânte cucuvelele, aștept cu nerăbdare și înfrigurare următoarea lovitură de imagine a domnului Gelu Tofan. O lovitură pentru imaginea PSD, să ne înțelegem!

One thought on “Inegalabilul domn Tofan, Gelu Tofan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul Muncii: Pensiile mici vor crește mai repede

Ministrul Muncii a declarat că există anomalii asupra sistemului de pensii. De aceea scopul recalculării celor 5 milioane de venituri în următoarea perioadă este acela de a crește pensiile foarte mici. Raluca Turcan a precizat că în sistemul judiciar au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă. Din acest […]
Ministrul Muncii

Subscribe US Now

error: Content is protected !!