Nu vreau un nou USL în Argeș

Florin Silviu Negru
Editorial de Florin Silviu Negru

„Nu merg în Primărie cu sabia scoasă să mă lupt cu primarul Gentea, merg în Primărie să colabortez cu primarul Gentea în folosul piteștenilor”, a declarat în această seară Gelu Tofan pentru Financiarpress.ro. E normal, la Sighișoara, de exemplu, s-au interzis vărsările de sânge în clădirea Primăriei încă din secolul al XVIII – lea, ar fi culmea ca tocmai în Pitești, oraș european al secolului XXI să ajungem la așa ceva.

„Dacă vom considera că primarul și PSD vor propune proiecte benefice piteștenilor vom colabora, dacă vom constata că primarul și PSD vor avea derapaje și vor depune proiecte în folosul altor interese, ne vom opune, nu vom vota aceste proiecte și le vom taxa fără menajamente”, a mai spus foarte posibilul viitor viceprimar al Piteștiului. Iată două fraze care sună al naibii de frumos, dar al dracului de politic, două fraze prin care Gelu Tofan își lasă loc de bună ziua cu toată lumea, primar, colegi de partid, piteșteni. Abil, domnul Tofan, trebuie să recunosc.

Pe mine, ca și pe toți cei care am votat soarta Piteștiului în septembrie 2020, indiferent de opțiunea noastră politică, de dreapta sau de stânga, ne interesează însă ca aleșii noștri să facă muncă în folosul comunității fără nicio înțelegere transpartinică în afara argumentului administrativ. Nu ne dorim ca administrația Piteștiului să devină o altă variantă a filmului Casablanca, în care să privim cum începe și crește „o frumoasă prietenie”. Am mai văzut această prietenie în vremea USL și am văzut atunci și ce a însemnat, nu cred că vreunul dintre noi își dorește un nou USL în Pitești sau în Argeș. Eu nu vreau un nou USL în Argeș.

Piteștiul are pentru prima oară norocul să aibă o administrație cât de cât echilibrată politic. E o șansă uriașă pentru toate forțele politice reprezentate în Primărie și în Consiliul Local să arate că acest echilibru este unul cu adevărat în folosul piteștenilor, al dezvoltării și modernizării orașului, și nu unul care să însemne blocarea cu orice preț a administrației, o șansă pentru fiecare partid să demonstreze că și-a meritat votul din septembrie. În adiminstrația locală, chiar și în cea a unui oraș mare precum Piteștiul, politica nu prea își are locul, proiectele care se depun nu trebuie să fie politice, iar votul pro sau contra acestor proiecte nu trebuie să fie unul politic, ci unul așa cum l-ar da comunitatea. Pentru că primarul, viceprimarii, consilierii locali, chiar dacă au fost trimiși să candideze din partea unor partide, funcțiile pe care le ocupă acum le-au fost încredințate de comunitate. Politica se face la partid, în Parlament și în campaniile electorale, în birourile din Primărie și în Sala de Consiliu se face administrație, fără lupte cu sabia, dar și fără prietenii transpartinice. Asta cred eu că își dorește Piteștiul de la aleșii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Radarul pădurilor este din nou funcțional, urmărește circuitul materialului lemnos și elimină birocrația

SUMAL 2.0, cel mai important sistem de urmărire a materialului lemnos, a intrat în funcţiune din această noapte, la ora 00.00, a anunţat sâmbătă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. „Din această noapte (n.r. sâmbătă spre duminică, 31 ianuarie), începând cu ora 00.00, cel mai important sistem informaţional integrat de urmărire […]
Radarul pădurilor

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!