Cum va arăta structura anului școlar 2021 – 2022

Structura anului şcolar va fi modificată în așa fel încât în anul școlar 2021-2022 primul semestru va avea 14 săptămâni şi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, a anunţat azi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a precizat, într-o conferință de presă, că a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2021-2022, iar acesta urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, potrivit HotNews.ro.

Cîmpeanu a susținut că acestă abordare va fi una „conformă cu aşteptările elevilor”, care „va crea dificultăţi multor cadre didactice”, dar acestea trebuie să se implice, astfel încât să existe „o structură logică a anului şcolar”.

Noua structură va presupune trei vacanţe: de iarnă, primăvară şi vară. Pentru grădiniţe şi învăţământul primar se va adăuga săptămâna de vacanţă din luna octombrie. Semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, va avea o durată de 14 săptămâni, iar semestrul al II-lea va avea o durată de 20 de săptămâni, din care o săptămână va fi „Şcoala altfel”, a explicat ministrul Educației.

El a precizat că vor fi excepţii pentru anii terminali, pentru care anul şcolar va avea 32 de săptămâni, precum şi pentru filiera tehnologică.

Sursa foto: HotNews.ro

3 thoughts on “Cum va arăta structura anului școlar 2021 – 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Președintele Iohannis a aprobat pensionarea judecătoarei Căpitănescu de la Tribunalul Argeș

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de pensionare a judecătorului Nicoleta Iuliana Căpitănescu de la Tribunalul Argeș. Nicoleta Iuliana Căpitănescu a ocupat funcția de președinte al secției Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale și a fost judecător la Judecătoria Pitești din 1995 și până în 2007. După anul 2007, […]
Tribunalul Argeș

Subscribe US Now

error: Content is protected !!