Tristeți de toamnă în politica argeșeană

Să alergi de unul singur și să ieși mereu pe locul doi este unul dintre talentele politice de necontestat ale lui Adrian Miuțescu, dacă nu cumva singurul său talent politic. Ultima manifestare a acestui talent s-a consumat în campania care a culminat cu congresul PNL de ieri. Dar nu acesta e cel mai trist lucru care începe deja să i se întâmple lui Adrian Miuțescu. Nici măcar posbilitatea de a fi catapultat cât de curând din funcția de lider al PNL Argeș nu e cea mai mare catastrofă care îl așteaptă. Ci faptul că e tot mai singur în sediul de pe Negru Vodă.

Chiar dacă oastea sa, atâta câtă mai este, afișează un doliu solidar cu cel al liderului, sunt voci care anunță dezertarea câtorva nume importante. Câteva nume care se pregătesc ca în scurt timp să pupe papucii lui Cîțu și să strige în cor: „Onorată instanță, am fost niște dobitoci!”, ca să parafrazez un comunist cu același tip de coloană vertebrală ca și unele cameleonice vietăți ce mișună prin ograda PNL Argeș. Iar printre aceste nume s-ar afla și unul greu de tot. Bine, greu se crede el în capul lui, să fim serioși, altfel, fără Miuțescu, ar fi un nimeni pe drum. Iar o guvernare Cîțu minoritară cu suport PSD i-ar veni mănușă personajului cu pricina pentru care pacea cu PSD e mai sfântă decât orice altceva în politica locală. Timpul, viitorul apropiat, ne va dezvălui dacă toate acestea sunt realități pe cale de certificare sau doar simple bârfe.

Că Adrian Miuțescu i-a rămas alături lui Orban e totuși un gest de salutat într-o Românie în care durata prieteniilor și fidelităților nu mai e de mult o constantă în ecuațiile politice.(Oricum, ca liberal, fie că ai pierdut cu Orban, fie că ai câștigat cu Cîțu, PNL tot în prăpastie este.) Și sunt convins că-i va rămâne în continuare alături până când Orban va încerca și el probabil să facă o mișcare marca Dragnea. Adică să rupă ceva din partidul pe care l-a condus pentru a-și face o jucărie doar pentru el. Un fel de PNL – Aripa Frântă, că tot a fost cândva PNL-ul partidul cu cele mai multe aripi. Adrian Miuțescu îl va urma și atunci pentru că – nu-i așa? – trebuie să aibă și Orban un Codrin Ștefănescu al lui.

Tristeți de toamnă apasă pe visele politice spulberate ale unor liberali argeșeni după congresul de ieri. Au uitat, sărmanii de ei, că așa se întâmplă când mergi la luptă cu unul care nu a câștigat niciodată nimic dincolo de gardul propriei ogrăzi. Iar el, El Lider Minimo, e cel mai trist dintre toți. E trist și furios. E furios că prietenul lui a fost învins la un singur vot diferență. Un vot care a venit tocmai din Argeș. Votul lui Mihai Coteț. Noapte bună!

One thought on “Tristeți de toamnă în politica argeșeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Elena Lasconi va prezenta un raport de activitate la un an de mandat

Elena Lasconi a transmis un mesaj concetățenilor săi la împlinirea unui an de când a fost aleasă primar al municipului Câmpulung Muscel. Cu această ocazie, Lasconi a ținut să le mulțumească din nou celor care au învestit-o cu încrederea lor și să le împărtășească locuitorilor din Câmpulung câteva gânduri despre […]
Elena Lasconi - Câmpulung

Subscribe US Now

error: Content is protected !!