Nu, nu Ilie Bolojan în persoană, ci 1,5 milioane, sau câți angajați la stat are România azi, de clone ale lui Ilie Bolojan reprezintă singura șansă de salvare a României. Cred chiar că ar trebui impusă o unitate de măsură a eficienței muncii la stat care să se numeacă… Bolojanul. Așa cum metrul este unitatea de măsură a distanței sau kilogramul este unitatea de măsură a masei în Sistemul Internațional de Unități, iar politcianul român este unitatea de măsură a nesimțirii în sistemul de unități al dezastrului național.
Sigur se vor găsi niște unii, așa cum s-au mai găsit, să-mi spună că Bolojan sifonează și el la greu bani publici. Nu cred că la greu, dar posibil să sifoneze cu limită autoimpusă. Nu trăiesc cu el în casă, nu știu ce și cum face ce face în materie de așa ceva, nu pot emite astfel de certitudini. Și nici nu activez în branșa cunoscătorilor precum cei care au ținut de-a lungul timpului să-mi spună că mă pot lămuri ei cum se sifonează un concert precum cel al lui José Carreras din 6 septembrie de la Oradea. Mă rog, sifonar sau nu, Bolojan a dus Oradea mult mai aproape de Viena sau Luxemburg decât de București. Și acum face asta cu întreg Bihorul. Cei care se pricep atât de bine la sifonat aici, în Argeș, la Pitești, unde ne-au dus, mai aproape de…? Lăsați, nu e cazul să primim răspunsuri.
Revenind la ideea de început, îmi permit să spun că Ilie Bolojan e o necesitate nu doar pentru Oradea și Bihor, ci pentru toată România. Nu pentru a deveni președinte sau premier, deși a doua variantă ar fi salutară, ci pentru a fi reper, ca să nu spun model. Reper de eficiență și realism în administrația publică. De ce omul acela a reușit și reușește acolo, la el, la Oradea și acum în Bihor, în 10 ani ce nu a reușit întreaga clasă politică în tot restul României în 32 de ani? Știți de ce? Pentru că a vrut. Și pentru că acel om politic numit Ilie Bolojan merită să fie acolo unde este de înmiit mai multe ori decât merită mii de politruci care căpușează țara asta să fie acolo unde nu fac nimic, dar nimic, acum. De aceea. Punct.
P. S.: În Bihor tocmai a fost inițiată dezvoltarea a 7 (ȘAPTE) parcuri industriale, extinderea a 3 deja existente și 4 care vor fi nou create. ȘAPTE, oameni buni!! În Argeș ceva interesant?