Focar de infecție și depozit de dejecții sub sediul DRPCIV Argeș (galerie foto)

Unul din cele mai râvnite blocuri de pe piața imobiliară din Pitești, aflat în buricul târgului, plutește aproape la propriu pe o baltă de dejecții (vezi Galeria foto!). Vorbim de blocul E3c, ai cărui locatari acuză DRPCIV Argeș, instituție care funcționează în acest imobil, de crearea și perpetuarea unei situații greu de imaginat în anul 2024 într-o urbe precum Piteștiul care se autointitulează „smart city”. Mai exact, la doi pași de sediul Finanțelor, într-o zonă cu multe sedii bancare, și la o aruncătură de băț de Prefectura Argeș în ograda căreia se află DRPCIV Argeș, subsolul blocului E3c este inundat cu dejecții și ape uzate infestate cu dejecții, constituind un real focar de infecție pentru locatarii imobilului și nu numai. La toate acestea se adaugă și mirosul insuportabil care ajunge până la etajele superioare ale clădirii care, cu mari șanse, odată cu încălzirea vremii va deveni de nelocuit. Unul din locatarii blocului aflat în zona zero a orașului a semnalat ieri absurdul situației printr-o postare pe grupul de Facebook „Pitești, orașul meu!”, postare pe care o redăm în continuare. Trebuie spus și că locatarii blocului E3c au sesizat deja și DSP Argeș. 

„Scrisoare deschisă către Prefectura Arges și /sau Inspectoratul Județean de Poliție 

Domnule prefect, domnule chestor, de câteva luni spațiul din Bulevardul Republicii în care se află: 

– Serviciul de Evidența Persoanelor; 

– Serviciul Permise de conducere și Înmatriculări autovehicule; 

– Serviciul de Eliberare Pașapoarte; 

are mari probleme cu instalațiile sanitare care ajung în subsolul blocului E3c.  

De la atribuirea spațiului acestor instituții nu au fost făcute reparații sau igienizări fapt care a dus la spargerea conductelor de canalizare și revărsarea acestora în subsolul comun. Indiferent cât am încercat noi, proprietarii, să curățăm, să aerisim, să spălăm, să dezinfectăm, mirosul și dejecțiile rămân în subsolul comun și este insuportabil! La sesizările făcute în nenumărate rânduri ni s-a răspuns cu expresii elaborate și ambigui, mai pe scurt „nu avem fonduri !”. 

Pentru că deja problema este nerezolvată de mult timp, pentru că vine primăvara și vrem să mirosim zarzării înfloriți și nu „rahatul” din subsol, pentru că nu știm cui să ne mai adresăm, pentru că nu știm de cine aparține administrativ spațiul respectiv, fac apel la dumneavoastră, domnule prefect, domnule chestor, să ne ajutați să putem să ne bucurăm de primăvara ce va veni! 

Mulțumesc!”, se arată în postarea de pe „Pitești, orașul meu!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De la brutar la vătaf de căluș - Povestea lui Petre Măsală, primul Tezaur Uman Viu al Argeșului 

Petre Măsală, vătaful călușarilor din Stolnici și primul Tezaur Uman Viu al Argeșului, ne-a părăsit la acest sfârșit de săptămână. În urmă cu trei ani și jumătate documentam și publicam povestea acestui argeșean de excepție. Așadar, în cele ce urmează vă invit să citiți povestea lui Petre Măsală, așa cum […]
Petre Măsală, vătaf de căluș

Subscribe US Now

error: Content is protected !!