Dedeman Pitești își va produce singur energia electrică

Dedeman este, la ora actuală, cea mai mare afacere antreprenorială românească. Liderul pieţei de bricolaj din România a finalizat echiparea a 38 de magazine cu panouri solare. Complexul din Pitești este unul dintre magazinele care își va produce singur energia necesară. În medie, fiecare magazin are 900 de panouri solare. Aceasta înseamnă o putere instalată de circa 260 kWp/magazin.

„În prezent, 38 dintre magazinele Dedeman din ţară dispun de centrale electrice fotovoltaice funcţionale. Curentul electric produs prin intermediul acestora este destinat exclusiv autoconsumului. Perioada de utilizare va fi de minimum 25 de ani. Investiţia totală a depăşit suma de 6 milioane de euro. Pe viitor, nu excludem nici investiţiile în proiecte de sine stătătoare“, au anunțat reprezentanţii Dedeman.

Scăderea costurilor pentru tehnologia solară i-a determinat pe mulţi retaileri să  investească în producţia de energie verde. În acest sens sunt folosite acoperişurile magazinelor. Acestea au suprafețe mari și se pretează la găzduirea de panouri solare. „Am făcut această investiţie cu gândul la viitor. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul şi efectele benefice pe care generarea de energie verde le are asupra mediului înconjurător“, a spus Dragoş Pavăl, preşedintele Dedeman.

În Pitești, magazinul Dedeman este amplasat în nordul orașului, în locul fostei fabricii de bere. Unitatea locală a fost deschisă în august 2013. La vremea respectivă, Dedeman Pitești devenea al 33 – lea magazin al rețelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vom călători în interiorul țării fără certificatul verde

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că în România nu va fi folosit certificatul verde. Acesta este un document despre care se vorbeşte la nivel european în ultima perioadă. „Românii vor merge în vacanţă fără”, a declarat premierul. Premierul Florn Cîţu a mai precizat că speră ca de la 1 […]
Certificatul verde

Subscribe US Now

error: Content is protected !!