ANRE impune despăgubiri pentru cei afectați de întreruperile de electricitate

Distribuitorii de energie electrică sunt obligaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să dea compensaţii financiare clienţilor afectaţi de întreruperile neplanificate. Potrivit ANRE, operatorii de distribuţie vor trebuie să dea compensaţii cuprinse între 5 lei şi 300 de lei tuturor utilizatorilor afectaţi, în funcţie de numărul de întreruperi.

Noile măsuri se referă la întreruperile scurte, între 3 secunde şi 3 minute, în categoria celor pentru care operatorii de distribuţie sunt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

„Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel:

– înaltă tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an

– medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămână

– joasă tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămâna”, arată ANRE.

Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor, precizează autoritatea.

„Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune, operatorul de distribuţie are obligaţia de a acorda utilizatorilor următoarele compensaţii:

– pentru persoane juridice: 270 lei la 110kV, respectiv 130 lei la JT şi MT pentru fiecare perioadă de monitorizare

– pentru persoane fizice: 270 lei la 110kV, respectiv 70 lei la JT şi MT pentru fiecare perioadă de monitorizare”, mai specifică ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sponsorul FC Argeș, Viorel Tudose, a cerut insolvența pentru Getica 95 Com

Cel mai mare furnizor de energie electrică din piaţa concurenţială, cu o cotă de piaţă care o depăşeşte pe cea a Electrica şi pe cea a Enel şi-a cerut marţi, 15 iunie, insolvenţa. Getica 95 Com este unul dintre marii furnizori de energie electrică din România, controlat de omul de […]
Viorel Tudose insolvență

Subscribe US Now

error: Content is protected !!