Precomenzile pentru Spring au ajuns la aproape 6000

Dacia a lansat pe 20 martie precomenzile pentru primul său model electric, Spring. Aproape 6.000 de români s-au înscris până acum pentru a cumpăra mașina. Primii clienți vor primi mașinile în septembrie, dar alții le-ar putea vedea abia în primele luni din 2022. Aceasta fiindcă situația este foarte volatilă din cauza pandemiei și a crizei semiconductorilor.

Dacia a deschis pe 20 martie precomenzile online pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul de 18.100 euro (TVA inclus). Livrările sunt programate pentru luna septembrie. Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”. Prețul acestei versiuni este de 16.800 euro (TVA inclus).

România a fost în „primul val” de lansare alături de Franța, Spania, Italia și Germania. În general constructorii auto anunță prețurile mașinilor cu 2-4 luni înainte ca acestea să ajungă la clienți. Dar Spring, produsă în China, este un caz special.

Mihai Bordeanu, director general Dacia spune că este „un context foarte volatil”. De aceea nu se poate ști când vor ajunge din China toate mașinile. „Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021, vom putea livra și în 2022. Unii o vor putea primi în ianuarie, în februarie sau în martie. Există o posibilitate”, spune Bordeanu.

Companiile de „car sharing” printre clienții țintă

În România precomanda a fost condiționată de plata a 99 de euro. Prin program Rabla prețul mașinii ajunge la sub 9.500 euro. Pe site-ul Dacia autonomia lui Spring este trecută ca fiind „305 km în ciclu WLTP urban, 230 km în ciclu WLTP mixt”. Probabil că autonomia în condiții reale de trafic va fi undeva pe la 120 – 180 km. Cu mențiunea că valoarea minimă va fi atinsă când afară este foarte frig.

Oficialul Dacia a mai spus că nu se știe cât va putea produce fabrica din China. Vinovată este perioada de nesiguranță în care scenariile se schimbă des. El nu a spus care este cota alocată României.

Planul este ca Spring să ajungă mai întâi la companii de „car sharing”. Grupul Renault discută în Europa cu astfel de companii. Astfel de discuții s-au purtat și în România, dar fără rezultat concret.

Din cauza pandemiei, spune Mihai Bordeanu, nu se mai poate prezice cu mult timp înainte ce se va întâmpla la capitolul producție. Mai ales că a apărut și criza semiconductorilor auto care se va rezolva probabil în a doua parte a anului.

„Planificare de producție cum se face astăzi nu s-a mai făcut demult”, spune directorul general. Acesta a fost întrebat dacă Spring va genera profit pentru Dacia sau a fost lansată doar pentru ca marca să atingă ținta de emisii. Bordeanu a răspuns că scopul oricărei companii este să obțină profit.

One thought on “Precomenzile pentru Spring au ajuns la aproape 6000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hommy – un concept care liniștește somnul copiilor

Răzvan Retevoescu şi Andrei Turcu au 26, respectiv 25 de ani, și au pornit recent o afacere menită să liniștească somnul copiilor. Cei doi sunt sunt veri, prieteni şi antreprenori. Împreună au fondat Hommy Concept, un brand de lămpi de veghe personalizate pentru copii, produse în Curtea de Argeş. „Am […]
Hommy lămpi personalizate

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!