Vom călători în interiorul țării fără certificatul verde

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că în România nu va fi folosit certificatul verde. Acesta este un document despre care se vorbeşte la nivel european în ultima perioadă. „Românii vor merge în vacanţă fără”, a declarat premierul.

Premierul Florn Cîţu a mai precizat că speră ca de la 1 iunie să fie relaxate cât mai multe măsuri. „Eu sper să fie cât mai multe”, a afirmat primul ministru. Acesta a adăugat că ar dori „o vacanţă mult mai bună ca anul trecut şi mai sigură”.

Întrebat dacă se va folosi certificatul verde în România, premierul a negat categoric. „În niciun caz. În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest Comitet interministerial ca să ne asigurăm că se vor aplica regulile”.

Cîțu a mai fost chestionat dacă este posibil, însă, ca în mediul privat să se ţină cont de acest certificat. Aceasta pentru a se participa la concerte, meciuri sau alte evenimente. „Ăsta este rolul Comitetului interministerial”.

Reamintim că recent Comisia Europeană a adoptat propunerea legislativă privind crearea unei adeverinţe electronice verzi. Aceasta va fi necesară pentru a facilita libera circulaţie în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Documentul va constitui dovada că o persoană a fost vaccinată anti-COVID, că  are un test negativ de COVID sau că a trecut prin boală.

2 thoughts on “Vom călători în interiorul țării fără certificatul verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Eugeniu Mazilu – omul care a sfințit locul

Inginerul Eugeniu Mazilu a fost, rămâne, omul despre care, cunoscându-l, pot spune că era foarte aproape de combinația ideală a ingredientelor care dau suma, întregul, personalității unui individ. Deopotrivă serios și boem, avea tot timpul la îndemână o poantă bună, dar și o ironie fină, o vorbă de apreciere unde […]
Eugeniu Mazilu inginer constructor

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!