Hidroelectrica se bate pentru parcul solar din Argeș

Hidroelectrica a intrat în cursa pentru cel mai mare parc de energie solară din România. Compania a cerut deja oferte de reprezentare de la casele de avocatură specializate în fuziuni şi achiziţii din domeniul energiei. Cu toate acestea, hidroelectrica va avea de înfruntat mai mulţi competitori. Cel mai mare parc solar din România va fi construit de Portland Trust în localitatea Rătești din Argeș.

„Pentru proiectul de 131,25 MW suntem într-un proces competitiv cu mai multe companii interesate de achiziţia parcului. Nu putem confirma sau infirma numele niciunei părţi interesate în acest moment, procedurile fiind confidenţiale.”, a declarat Florin Furdui, country manager, Portland Trust.

Pe listă este însă şi Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România. Aceasta vrea să facă un nou pas pentru completarea protofoliului de generare.

Reamintim că Portland Trust este unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România. Compania a anunțat un portofoliu de proiecte în energie solară de peste 500 MW. Primul proiect de circa 131 MW, în Argeş, la Rătești, are deja avizul Transelectrica. Pe baza datelor disponibile, intenţiile de dezvoltare ale Portland Trust ar putea fi evaluate la peste 450 de milioane euro. Este unul dintre cele mai importante anunţuri de investiţii din noul val de regenerabile preconizat pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Țigările se scumpesc de la 1 aprilie

Țigările vor fi mai scumpe de la 1 aprilie. Majorarea de preț este cauzată creșterea accizelor. Astfel, un pachet de țigări va costa cu 50 de bani mai mult decât în prezent. Aceasta după ce la 1 ianuarie 2020 acciza a fost fixată la 503,97 lei per mie. Începând cu […]
Țigările se scumpesc

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!