Investiție uriașă în energie solară în Argeș

Energie solară
Investiție uriașă în energie solară la Pitești

Portland Trust este unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România. Compania anunță un portofoliu de proiecte în energie solară de peste 500 MW. Primul proiect de circa 131 MW, în Argeş, la Rătești, are deja avizul Transelectrica. Pe baza datelor disponibile, intenţiile de dezvoltare ale Portland Trust ar putea fi evaluate la peste 450 de milioane euro. Este unul dintre cele mai importante anunţuri de investiţii din noul val de regenerabile preconizat pentru România.

„Faptul că pe piaţă se vorbea mult, dar se făcea puţin pe partea de dezvoltări verzi, concepute sustenabil, ne-a determinat să trecem la acţiune“, a spus Robert Neale, fondator şi managing director al companiei Portland Trust.

Portland Trust Renewables 1 SRL este firma de proiect a grupului. Aceasta a obţinut anul trecut un aviz tehnic de racordare la reţea din partea Transelectrica. Vorbim de parcul de energie solară de 131,25 MW din Argeş. Acesta este primul parc din portofoliul Portland. Investiţia finală pentru acesta ar putea ajunge la circa 120 de milioane de euro.

„La momentul punerii în funcţiune, în 2022, proiectul din Piteşti va fi unul dintre cele mai mari parcuri solare din România.”, a anunțat Neale.

Neale mai spune că, dincolo de proiectul din Argeș, Portland Partners vrea să ajute România la atingerea ţintelor de energie verde setate pentru 2030. Astfel, investiţiile ar putea ajunge până la 500 MW, dezvoltatorul vizând doar proiecte mari. „În mod realist, ne dorim să dezvoltăm circa 0,5 GW (500 MW), dar avem un apetit pentru mai mult“, a mai spus Neale.

Sursa foto: zf.ro

3 thoughts on “Investiție uriașă în energie solară în Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Povestea Roxanei Bucurenci și a singurei cofetării cu specific raw vegan din Argeș

Pe Roxana Bucurenci o cunosc de… dar mai bine nu spun, nu prea e indicat și nici sigur pentru tine să te joci cu cifrele când asociezi trecerea timpului cu o femeie. Pot spune însă că e la fel de tânără și de încântătoare ca atunci când, adolescenți fiind, am […]
Roxana Bucurenci

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!