DRÄXLMAIER IT Open Day pentru studenții UPIT

Evenimentul virtual DRÄXLMAIER IT Open Day a adus împreună zeci de studenți ai UPIT. Toți studiază la Facultatea de Matematică-Informatică. Aceștia au aflat astfel detalii despre noile trenduri în tehnologie.

Specialiștii Centrului IT din DRÄXLMAIER Pitești le-au prezentat informații interesante despre Digital Twin, Electron sau Windows Automation folosite în companie. Studenții au primit la final provocarea să creeze aplicații. Acestea vor fi ulterior evaluate de specialiștii companiei. Cele mai bune proiecte vor fi premiate.

„Prin intermediul conferințelor tehnologice de actualitate, cât și prin oportunitățile de dezvoltare pe care compania le oferă studenților Universității din Pitești, DRÄXLMAIER încurajează evoluția noastră profesională.

Evenimentul ne-a oferit o privire de ansamblu asupra celor mai noi tehnologii adoptate de companie, iar studenții au șansa de a-și pune în valoare talentul și imaginația prin realizarea unor aplicații”, a spus Mădălina Năstase, absolventă a Facultății de Matematică-Informatică din Pitești.

În 1958, Lisa și Fritz Dräxlmaier Sr. au fondat o nouă companie. Prima comandă pentru noua companie: producția a 50.000 de seturi de cablaje pentru Goggomobil. Înființarea firmei a fost un risc din cauza timpilor scurți de livrare. Se adăuga și interesul nesigur pentru o mașină care avea să devină ulterior un reper în Germania. Cu ajutorul femeilor care lucrau la domiciliu și a furculițelor simple, primele cablaje au fost produse în scurt timp și livrate la Hans Glas GmbH. Imediat după aceea, DRÄXLMAIER a primit prima comandă de interior. Astfel a furnizat și panoul ușii pentru Goggo.

În România, prima locație DRÄXLMAIER a fost inaugurată în 1993 la Pitești. Profesionalismul echipei de aici și potențialul de dezvoltare au dus la deschiderea a încă patru locații în următorul deceniu în Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Codlea. Pe parcursul anilor, fabricile de producție și centrele de dezvoltare și-au extins activitatea odată cu noile proiecte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O lume care trebuie neapărat salvată

„Sunt dezorientat, nu știu la ce să mă aștept”, îmi spunea în după amiaza asta cineva. Un poet, om de cultură, un om care se îndreaptă spre vârsta de 70 de ani. Un om care vrea să aibă așteptări și se consideră cumva împiedicat să o facă. Ne-am întâlnit doar […]
Florin Silviu Negru

Subscribe US Now

error: Content is protected !!