Portland Trust a vândut parcul fotovoltaic de la Rătești

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a vândut cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din țara noastră. Cu o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha, aflat în Răteşti, Argeş, parcul a fost vândut către Econergy şi Nofar Energy.

„Suntem nerăbdători să colaborăm cu Econergy şi Nofar Energy pentru implementarea acestui proiect ce va contribui semnificativ la producerea de energie regenerabilă în România”, a declarat Timothy Duffill, reprezentantul Portland.

Procesul este structurat ca tranzacţie de tip share deal. Finalizarea acestuia este anticipată pentru finalul lunii octombrie 2021.

Portland Trust Renewables 1 SRL este firma de proiect care a obţinut anul trecut un aviz tehnic de racordare la reţea din partea Transelectrica pentru parcul fotovoltaic din Argeş. Acesta este primul parc din portofoliul Portland. Pornind de la costurile de montare a unui parc solar, investiţia finală pentru amenajarea acestui proiect ar putea ajunge la circa 120 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

One thought on “Portland Trust a vândut parcul fotovoltaic de la Rătești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Salvamontiștii argeșeni vor demonta banca de pe Vârful Călțun

Banca din fier și lemn care sâmbăta trecută a fost montată în Masivul Făgăraș, pe Vârful Călțun, la 2.505 metri altitudine, va fi luată de acolo de către salvamontiști. Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a spus luni, 16 august, la Digi 24, că banca va fi demontată de salvamontiști la […]
Vârful Călțun

Subscribe US Now

error: Content is protected !!