Transfăgărășanul ar putea fi deschis circulației tot timpul anului 

ConcretMedia.ro 1

Reprezentanţii Guvernului au discutat cu autorităţile din judeţele Argeş şi Sibiu despre posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul anului, potrivit ziare.com. În acest sens, de la 1 aprilie, Ministerul Transporturilor va realiza documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru a realiza acest proiect. În prezent, DN 7C – Transfăgărăşan este deschis circulaţiei publice, pe toată lungimea drumului, doar câteva luni pe an. 

Discuţiile despre posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis tot timpul anului au avut loc la Cancelaria Primului Ministru, la dezbateri participând reprezentanţi ai mai multor ministere şi oficiali de la Asociaţia de Dezvoltare Monte Făgăraş, Bâlea-Capra şi reprezentanţi ai comunităţilor locale din judeţele Argeş şi Sibiu. 

La finalul lunii februarie a acestui an, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că a fost semnat un contract de peste 8,4 milioane de lei pentru găsirea de soluţii care să permită circulaţia pe Transfăgărăşan, şi pe secţiunea Piscu Negru – Cabana Bâlea Cascadă, „pentru o perioadă cât mai lungă din an”. 

„Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului! Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate – documentaţia de avizare a lucrărilor de interventii – pentru sectorul DN 7 C cuprins între km 104+000 şi km 130+800”, a scris, pe Facebook, Cristian Pistol. 

Directorul CNAIR a precizat că firma RUTIER CONEX XXI SRL are la dispoziţie 8,4 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT) şi 12 luni pentru finalizarea contractului. Acesta a explicat că soluţiile identificate trebuie să ofere în primul rând un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier. 

One thought on “Transfăgărășanul ar putea fi deschis circulației tot timpul anului 

  1. Este o veste foarte buna ca reprezentantii Guvernului au discutat despre posibilitatea ca Transfagarasanul sa fie deschis circulatiei pe tot parcursul anului! Desi este un drum spectaculos si foarte popular, este pacat ca este disponibil doar cateva luni pe an. Speram ca acest proiect sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt pentru a permite accesul pe aceasta ruta impresionanta si in restul anului. Felicitari tuturor celor implicati in acest demers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul din Recea candidează pentru un nou mandat 

După un prim mandat de succes în care proiectele de modernizare și dezvoltare a localității s-au derulat în ritm susținut, primarul comunei Recea din sudul județului, Dorel Iliuță Dragu, a decis să intre în cursa electorală pentru a-și păstra funcția și a continua munca administrativă în beneficiul comunității din care […]
Primarul din Recea candidează

Subscribe US Now

error: Content is protected !!