Teatrul Independent Pitești – o lumină în bezna societății de azi

Teatrul Independent Pitești

Ce poți face într-o seară de vineri, zi de post, dar cu harți? Îți dai dezlegare la umor inteligent și onorezi o invitație la teatru din partea actriței Luminița Borta. Așa că, nu chiar noaptea ca hoții, dar seara pe întunecate ca milițienii, am pornit spre Teatrul Independent Pitești pentru a o însoți pe Coana Chirița la… DNA. Chiar așa se numește piesa, Coana Chirița la … DNA, o adaptare liberă de aceeași Luminița Borta după „Chirițele” de Vasile Alecsandri. Ce a ieșit? O comedie spumoasă, savuroasă, structurată cap-coadă pe un umor nu doar de bună calitate, ci și, așa cum am spus deja, foarte inteligent, dar și o satiră interesantă, acidulată, înțepătoare chiar la adresa vremurilor pe care le trăim și, mai ales, a inșilor care ne conduc în aceste vremuri. Cu trei interpretări de o naturalețe și un firesc rar întâlnite, Luminița Borta în rolul Coanei Chirița, secondată de Ania Herman și Andreea Cătușanu în rolurile „mascatzilor” DNA și nu numai au oferit celor prezenți, pe lângă o comedie veritabilă, și un aer intim, de parcă tot ce se petrecea în fața și în jurul nostru nu era un spectacol de teatru după toate cutumele unui asemenea eveniment, ci o seară fericită în care cel mai mult s-a făcut simțită căldura sentimentului intim, acea stare pe care doar alături de oameni apropiați o poți trăi. Mergeți la „Coana Chirița la… DNA”, oameni buni, mergeți la Teatrul Independent Pitești, mergeți la toate spectacolele Teatrului Independent Pitești și veți primi hrană pentru minte, spirit și suflet. Și încă ceva, sunt convins că spectacolul „Coana Chirița la… DNA” de la Teatrul Independent Pitești din seara de azi, 1 Martie, a fost pentru toți cei prezenți un mărțișor cultural veritabil.

Din când în când, undeva în centrul Piteștiului, în subsolul unui bloc comunist, într-un loc care te-ar duce cu gândul automat la întuneric, soții Luminița Borta și Gabriel Cazan, împreună cu fiica lor, Ania Herman, și cu o mână de oameni frumoși și inimoși împart semenilor mai multă lumină decât le oferă societatea noastră de astăzi în viața de zi cu zi.

2 thoughts on “Teatrul Independent Pitești – o lumină în bezna societății de azi

  1. Mulțumim mult de tot!
    Prezenta dumneavoastră la spectacol ne-a bucurat și ne-a onorat!
    Vă mai așteptăm!
    Cu drag,
    Teatrul Independent Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Electroargeș - prăbușirea unui brand 

Dependentă mulți ani de relația cu un singur partener comercial, compania argeșeană Electroargeș din Curtea de Argeș a ajuns să fie canibalizată chiar de acesta, prăbușirea brandului autohton părând a fi greu de oprit în acest moment. Astfel, producătorul de aspiratoare Electroargeş, a avut anul trecut afaceri de 39 milioane lei, […]
Electroargeș Curtea de Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!