Lotul 3 din Drumul Expres Craiova-Piteşti intră în execuție

Ministrul Transporturilor a semnat vineri autorizaţia de construire pentru Lotul 3 din Drumul Expres Craiova-Piteşti. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între Slatina şi Coloneşti care are o lungime de 31,7 kilometri. Cătălin Drulă a anunţat că încep și lucrările pe acest lot.

„Constructorul aici este aceeaşi firmă românească care s-a mobilizat exemplar şi pe Lotul 2 Slatina-Balş al proiectului. Acolo lucrările sunt în grafic şi sunt preconizate să se încheie la finalul anului. Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei. Banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022”, a anunţat ministrul Transporturilor pe Facebook.

Cătălin Drulă spune că în prezent se lucrează pe aproape toate sectoarele viitorului drum expres.

„Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Piteşti este unul dintre cele mai bine finanţate proiecte de investiţii din România. În total, pe Drumul Expres Craiova – Piteşti se lucrează acum în plin pe aproape 90 km pe loturile 1, 2 şi 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3 km de traseu relocat. Pentru a putea începe şi acolo lucrările.

Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câştigătoare aceeaşi firmă românească de pe loturile 2 şi 3. Au fost depuse contestaţii de o firmă chinezească. Aşteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Ne dorim să semnăm contractul şi pe acest lot cât mai curând”, a explicat ministrul Cătălin Drulă.

Drumul Expres Craiova-Pitești a fost cerut insistent de-a lungul timpului de cei de la Ford. Odată cu acesta și autostrada spre Sibiu, Piteștiul va fi nod rutier pentru 3 șosele de mare viteză.

2 thoughts on “Lotul 3 din Drumul Expres Craiova-Piteşti intră în execuție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CAF livrează 123 de autobuze electrice în România

Grupul spaniol CAF, prin filiala sa poloneză Solaris, va produce 123 de autobuze electrice pentru România. Totul în baza unui contract cu o valoare de aproape 65 de milioane de euro. Firma a câștigat licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice din România. Furnizarea de e-autobuze se va  face pentru șapte […]
Autobuze electrice

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!