Război în Justiție între Magiunul de Topoloveni și Metro 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, joi, că i-au fost semnalate mai multe cazuri de produse românești eliminate de pe rafturile marilor lanțuri comerciale, printre care și Magiunul de Topoloveni, dar aceste probleme au fost rezolvate în mare parte. Barbu a subliniat că în această situație se află alături de Magiunul de Topoloveni și Îngheţata din Teleorman și că s-a implicat în rezolvarea acestor două probleme. În plus, a anunțat că miercurea viitoare va avea o întâlnire cu magazinele de retail pe aceste aspecte. 

„Magiunul de Topoloveni, bineînţeles, a fost băgat în lista produselor cu adaos comercial plafonat pentru că magiunul de Topoloveni pleca cu 9 lei de la procesator şi ajungea pe magazinul de retail cu 30 de lei. Prin plafonarea adaosului comercial, magiunul de Topoloveni a devenit un produs agreat de români şi din punct de vedere al calităţii, cât şi din punct de vedere al achiziţionării, pentru că are un preţ corect acum la raft. Dacă ne referim la Metro, sunt în discuţii cu retailerul. Este un aspect de acum un an de zile. Este într-un proces de litigiu Topoloveni cu retailerul Metro, dar aceste aspecte o să le discut în continuare, pentru că şi săptămâna viitoare, miercuri, o să am o întâlnire cu magazinele de retail pe aceste aspecte şi sunt sigur că le vom rezolva. Dar nu putem spune că în magazinele din România magiunul de Topoloveni nu există; este în peste patru retaileri din România magiunul de Topoloveni”, a spus ministrul, după şedinţa de Guvern, citat de Adevărul. 

La începutul lunii noiembrie 2022, reprezentanții Sonimpex au fost notificați de rețeaua Metro că articolul „Magiun de Topoloveni” subperformează și au refuzat să încheie un nou contract pentru anul 2023, potrivit Hotnews

„Reprezentanții Metro au încercat să impună pentru anul 2023, achiziția unui borcan de magiun cu 9,4 lei, deși le-am comunicat că au crescut costurile: cel cu manopera a crescut cu 8%, costul cu energia a crescut cu 250% pentru curentul electric și cu 172% pentru gaze naturale. Iar costul cu ambalajul a crescut cu 64%, după cum costul cu achiziționarea prunelor a crescut cu 24%. Le-am explicat în toate limbile pământului, dar nu au vrut să asculte, preferând o poziție de forță.”, a afirmat în acest context Bibiana Stanciulov, proprietara companiei Sonimpex care produce Magiunul de Topoloveni, citată tot de Aevărul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cele mai bune universități din țară sunt în Cluj, București, Brașov, Iași, Timișoara, Oradea și Sibiu 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (foto), Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București ocupă primele poziții în Metarankingul Național pentru anul 2023, topul primelor 10 universități din România rămânând similar cu cel din 2022. Acesta include incluzând universități generaliste, tehnice și de medicină. Metarankingul Național este mecanismul care evaluează și ierarhizează […]
Universitate

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!