Alocarea bugetară în creștere pentru infrastructura argeșeană

Alocarea bugetară pentru Ministerul Transporturilor pentru 2021 este cu aproape 10% mai mare față de execuția bugetară pe 2020 și o alocare de circa 8 miliarde de lei. Se prevede și o creștere de peste 31% pe alocările pe proiectele din fonduri europene. O sumă dublă chiar față de cât s-a reușit să se cheltuiască în 2019. Tot la capitolul creșteri, pe feroviar sunt alocate mai multe fonduri. Ministrul Drulă spune că pe partea de întreținere sumele sunt cu 14% mai mari.

Creșteri sunt și la capitolul cheltuieli salariale cu circa 30%. Ministrul Transporturilor a explicat pentru HotNews.ro că situația este însă una temporară. Noul program operațional Asistență Tehnică va prelua după aprobare cheltuielile cu salariile din direcția specializată.

Proiecte care vizează Argeșul

În lista principalelor proiecte de construcţie autostrăzi/variante ocolitoare, introduse în Buget în anul 2021 se află și obiective care au legătură cu Argeșul. Acestea sunt Autostrada Sibiu – Piteşti secţiunile 1, 2, 3, 4 si 5 și Drumul expres Craiova – Piteşti. Alocarea bugetară pentru acestea e mai mare ca în 2020.

Printre proiectele de autostrăzi în pregătire se află și elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectelui tehnic pentru drumul expres Piteşti – Mioveni.

5 thoughts on “Alocarea bugetară în creștere pentru infrastructura argeșeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ritualul botezului ortodox ar putea fi modificat

Ritualul botezului ortodox ar putea fi schimbat cât de curând. Astfel, practica scufundării bebeluşilor în timpul botezului va fi analizată. Anunţul a fost făcut de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului și Muscelului şi membru al Sinodului BOR. Aceasta este prima voce din BOR care vorbeşte despre reforma botezului în sensul unor […]
Ritualul botezului ortodox va fi analizat

Subscribe US Now

error: Content is protected !!