Lotul 4 din DX 12 recâștigat de Umbrărescu

„Tocmai a fost anunțat câștigătorul pentru Lotul 4 (între Colonești și Pitești), cu o lungime de 31,8 km. Este vorba de aceeași firmă românească care construiește loturile 2 și 3.”, a anunțat miercuri seara ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Constructorul este asocierea de firme UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade și mai fusese declarat câștigător în 2020. O instanță de judecată a întors însă decizia și a obligat CNAIR să reevalueze ofertele depuse.

„Ca orizont de timp, contractul prevede 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Perioada de garanție este de 120 de luni. Îmi doresc ca procesul să nu mai fie tergiversat de alte contestații și ca, în zilele următoare, CNAIR să semneze contractul cu antreprenorul”, a mai spus Drulă.

Asocierea UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade fusese declarată câștigătoare la ambele licitații pentru Lotul 3 și Lotul 4. Aceasta este controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. În septembrie 2020, într-o încercare de a grăbi implementarea proiectelor, CNAIR nu a mai așteptat soluționarea contestațiilor din instanțe. Compania a semnat direct contractele pentru cele două loturi cu UMB.

Pentru Lotul 3 instanțele de judecată au respins contestațiile, astfel încât contractul a rămas semnat. Pentru Lotul 4 o instanță de judecată a întors procedura și a obligat CNAIR la reevaluarea ofertelor.

Lotul 4 extinde lucrările la întreg traseul DX12

Acum, practic, dacă s-ar semna din nou contractul pe Lotul 4, toți cei circa 121 de km ai DX12 ar fi practic în lucru. Pe întreg traseul de la Craiova și până la Pitești.

Ministrul Drulă a detaliat, miercuri seara, și care e stadiul pe celelalte loturi:

– Lotul 1 (17 km) are ca termen de finalizare anul 2022. Săptămâna aceasta am emis penultima autorizație de construire. Constructorul are front de lucru pe 80% din tronson. Vom finaliza curând ultimele exproprieri și pentru cei 3km unde încă nu se lucrează.

– pe Lotul 2 – Balș-Slatina – se lucrează cu peste 700 de oameni și utilaje la cei 40 de kilometri ai tronsonului. Stadiul este de circa 60%, așa că ne așteptăm ca acest lot să fie gata la finalul acestui an.

– pe Lotul 3 – Slatina-Colonești – constructorul român (același ca pe loturile 2 și 4) face organizarea de șantier. În martie încep din plin lucrările, care se vor finaliza tot în 2022.

One thought on “Lotul 4 din DX 12 recâștigat de Umbrărescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Răzbunarea Anei Stan: Își va apăra în instanță calitatea de consilier local

Ana Stan este decisă să-și caute dreptatea și să-și apere statutul de consilier local în instanță. Inclusiv cea supremă, dacă va fi cazul. Mai exact, deși initial își anunțase inclusiv plecarea din Consiliul Local, notărița e hotărâtă acum să nu mai facă acest pas. Consideră că această calitate se datorează […]
Consilier local Ana Stan

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!