CAF livrează 123 de autobuze electrice în România

Grupul spaniol CAF, prin filiala sa poloneză Solaris, va produce 123 de autobuze electrice pentru România. Totul în baza unui contract cu o valoare de aproape 65 de milioane de euro. Firma a câștigat licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice din România. Furnizarea de e-autobuze se va  face pentru șapte orașe din țară.

Autobuzele produse vor fi model Urbino de 12 metri. Acestea vor avea ca destinație de livrare orașele Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Suceava, Târgu Mureș și Pitești, înainte de sfârșitul anului 2022. Cele mai multe autobuze electrice, 40 la număr, vor ajunge la Pitești.

Guvernul României a inclus în contract și furnizarea infrastructurii de încărcare pentru autobuze. Aceasta include 123 încărcătoare de 40 kilowați și 36 încărcătoare pantograf de 300 kilowați. Ca volum, piața românească a fost una dintre cele mai mari din Europa pentru autobuzele electrice.

În ultimele luni, Solaris a primit premiul pentru furnizarea a 360 de autobuze în Europa. la Varșovia au ajuns 130 de autobuze articulate, 90 de autobuze electronice la Berlin și alte 140 la Milano.

Grupul de echipamente feroviare amintește că filiala sa poloneză a închis anul 2020 cu o cotă de 20% din piața autobuzelor electrice. Anul trecut, Solaris a furnizat 457 de autobuze electronice, triplând cifrele sale din 2019. Mai mult, a atins recorduri în vânzări și în vehicule vândute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Puncte Gastronomice Locale în zona Rucăr - Dâmbovicioara

Promotorii Programului Afaceri Verzi din cadrul Fundației Conservation Carpathia susțin înființarea de Puncte Gastronomice Locale. Aceștia au demarat începând cu luna februarie un parteneriat cu Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara. Scopul acestuia este informarea celor interesați din comunitate despre înființarea și autorizarea Punctelor Gastronomice Locale. Astfel, cei de […]
Puncte Gastronomice Locale în zona Rucăr-Dâmbovicioara

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!