Renault lansează Bursele Constantin Stroe

Fundaţia Group Renault România lansează în acest an programul educaţional de Burse Constantin Stroe. Constantin Stroe a fost director general la Automobile Dacia.  El a contribuit major la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia, odată cu privatizarea Dacia, în anul 1999.

Prin intermediul Burselor de performanţă, Fundaţia îşi propune să identifice 10 elevi şi studenţi din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidenţiat prin proiecte extraşcolare şi de voluntariat, sunt pasionaţi de domeniul actual de studiu şi vor să contribuie în viitor la schimbarea societăţii, potrivit ZF.

Acest tip de burse vizează un profil de învăţământ real (ex. automatică şi calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii, tehnologia informaţiei, inteligenţă artificială).

În acelaşi timp, bursele sociale se adresează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial care provin din medii şi zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeş şi Dâmboviţa. Contextul crizei sanitare a condus la dezechilibre majore în ceea ce priveşte accesul copiilor la cursurile şcolare. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării şcolii.

„Bursele Constantin Stroe readuc în memorie contribuţia remarcabilă a unui fost coleg care a reuşit în toate etapele sale profesionale şi a cărui viaţă s-a confundat cu industria auto a României, cu marca şi uzina Dacia. Constantin Stroe poate servi drept sursă de inspiraţie noilor generaţii care vor să performeze într-un domeniu al viitorului”, a declarat Mihai Bordeanu, preşedinte director general Dacia.

Bursele se derulează prin intermediul Fundaţiei şi pot fi susţinute de către angajaţi ai Grupului Renault în România şi de orice persoană care crede în performanţă prin educaţie. Aceştia pot alege să redirecţioneze 3,5% din impozitul pe venit şi/sau pensie completând formularul 230. Termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Calinic Argeșeanul, replică pentru Teodosie: „Femeia este primul dascăl și preot al copilului ei”

Într-o amplă și interesantă postare pe pagina Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic Argeșeanul se poziționează diametral opus față de ÎPS Teodosie Tomitanul în ceea ce privește femeia și statutul ei. Aceasta după ce Teodosie a făcut câteva afirmații cel puțin controversate referitor la femeie și statutul acesteia în creștinismul […]
Femeia

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!