Biroul Electoral Central a respins formarea Alianţei Dreapta Unită. UPDATE: Înalta Curte a invalidat decizia BEC

UPDATE, 19 martie: Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni față de decizia Biroului Electoral Central.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a chemat oamenii la strângerea de semnături pentru alegerile din 9 iunie. 

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere.”, a transmis Drulă, citat de ziare.com. El a adăugat că „decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile şi regulile dintr-un stat democratic”. Liderul USR a adăugat că va fi contestată la ÎCCJ hotărârea BEC de respingere a protocolului Alianţei Dreapta Unită. 

„Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianţa Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Ce fac acum este un act de laşitate şi de dispreţ faţă de voinţa românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democraţia în picioare pentru a-şi păstra puterea.  (…) Vă chem alături de noi, astăzi, în Piaţa Universităţii, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie. Misiunea noastră este o Românie fără corupţie, fără abuzuri şi fără frică. România Modernă este mai puternică ca niciodată.”, a mai stransmis Drulă. 

Reprezentanții Forța Dreptei și PMP au reclamat sâmbătă, 16 martie, faptul că Biroul Electoral Central le-a refuzat celor doi reprezentanți ai partidelor acordarea calității de membri ai BEC, acuzând un „abuz incredibil”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul Rabla 2024 începe mâine,19 martie

Programul Rabla 2024 începe de marți, 19 martie, de la ora 10, atât în varianta Rabla Clasic, cât și Rabla Plus. Acesta se adresează în continuare persoanelor fizice sau juridice care pot da la schimb o mașină mai veche de 15 ani sau cu norma de poluare inferioară. La cumpărare […]
Rabla 2024

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!