Fabrică de grinzi mutată pe tronsonul 2 al DX 12

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu fabrica de grinzi a grupului UMB de pe tronsonul 2 al DX 12. Acesta este nomenclatorul Drumului Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”. Constructorul român Dorinel Umbrărescu și-a folosit propria fabrică de grinzi și pe primii kilometri de autostradă din Moldova, la Centura Bacău. Pe șantierul din Oltenia a ajuns la o producție de peste 400 de grinzi.

În imaginile postate de pasionații de infrastructură este prezentantă grinda numărul 415, fabricată pe 7 aprilie 2021. „Grindă scoasă din cofrag, vopsită și transportată rutier, montată pe poziție”, spune autorul imaginilor. Potrivit acestuia, grinda respectivă a fost transportată pentru a fi montată la podul peste râul Olt și balta Milcov.

La rândul lui, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat azi că a efectuat sâmbătă o vizită de lucru pe șantierul acestui. „Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta”. Este declarația lui Cătălin Drulă în acest context.

Ministrul a constatat faptul că stadiul fizic al lucrărilor este de 75%. „Tronsonul 2 este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. În prezent, zeci de mii de șoferi pierd ore în trafic în fiecare săptămână pentru traversarea celor două localități. Acest calvar se va încheia când deschidem tronsonul 2”, a adăugat ministrul.

One thought on “Fabrică de grinzi mutată pe tronsonul 2 al DX 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Arafat: TIR-ul ucigaș de la Babeș a funcționat și în Argeș

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că tragedia de la spitalul Victor Babeș s-a produs în urma creșterii presiunii oxigenului. El a spus că nu este cunoscut motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru. În urma evenimentului, 3 pacienți au murit după ce s-a defectat instalația de oxigen de la […]
Arafat despre tragedia de la babeș

Subscribe US Now

error: Content is protected !!