Viteza trenurilor pe relația București-Pitești va crește la 120 km/h

Viteza trenurilor de călători va creşte de la 50 km/h la 120 km/h pe linia Bucureşti – Piteşti. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu. El este responsabil de domeniul feroviar. CFR Infrastructură lucrează în regie proprie cu trenul de lucru între Bucureşti şi Piteşti. Lucrările se desfășoară acum pe tronsonul Chitila – Săbăreni – Ciocăneşti. Acesta are o lungime de 12,5 km, lucrările urmând să fie finalizate în septembrie.

,,Prin lucrările efectuate (înlocuirea traverselor, a șinelor de cale ferată, așternere strat nou de piatră spartă, montare aparate de cale noi), viteza de circulație va crește semnificativ, de la doar 50 km/h la circa 120 km/h. Se preconizează că lucrările se vor finaliza în septembrie 2021, efectuându-se deja lucrări pe circa 4 km cu trenul de lucru din dotarea proprie a CFR SA.”, a scris pe pagina sa de Facebook secretarul de stat Adrian Covăsnianu.

Pentru această linie de tren ministrul Transporturilor anunţa că îşi doreşte introducerea trenurilor cu hidrogen. Acestea ar trebui să circule din oră în oră. ,,Pentru Bucureşti – Piteşti în ansamblu, este traseul pe care am vrea să introducem trenul cu hidrogen. E vorba de un număr de 10 sau 12 rame. Ar trebui să fie trenuri din oră în oră, cu timp de parcurs la viteza de 120 km/oră. În momentul de faţă se fac două ore între Bucureşti şi Piteşti, e neatrăgător”, a spus Cătălin Drulă.

În prezent, pe linia Bucureşti – Piteşti trenurile CFR Călători au o durată de parcurs de o oră şi 40 de minute pentru IR, două ore pentru Regio Expres, respectiv două ore şi 36 de minute pentru Regio.

Sursa foto: Pagina Facebook Trenuri Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Soțul Vioricăi Dăncilă, de la Petrom Pitești la Transgaz

Soțul Vioricăi Dăncilă, Cristinel Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz. El a primit postul în urma unui „examen”, a declarat pentru G4Media.ro Ion Sterian, directorul general al Transgaz. „Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul […]
Dăncilă

Subscribe US Now

error: Content is protected !!