ANAF va publica luna aceasta lista datornicilor la Fisc

ConcretMedia.ro

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va publicat în această lună lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T1 2024, conform legislaţiei în vigoare. În „lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T1 2024. „Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii. 

Obligaţiile fiscale pentru T1 2024 sunt aferente perioadei ianuarie – martie 2024. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus. Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, regelmentează faptul că aceste obligaţii fiscale trebuiau plătite. 

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect, conform site-ului ANAF. 

Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depăşesc următoarele plafoane: 
a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;  
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;  
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori 

ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”. „Lista rușinii” de la ANAF va putea fi consultată accesând următorul link-ul https://www.anaf.ro/restante/.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recea, Argeș: Lucrări de regularizare a albiei râului Teleorman 

Râul Teleorman, care străbate comuna Recea de la nord la sud, a dat de multe ori bătăi de cap localnicilor și autorităților locale atunci când, în urma unor ploi abundente, s-a revărsat provocând pagube însemnate, fie pe terenurile agricole pe care le străbate, fie în gospodăriile aflate pe malul stâng […]
Râul Teleorman Recea

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!