Comisia Europeană a aprobat construirea DX Craiova – Pitești

„Comisia Europeană a aprobat, marţi, construirea unui drum expres între oraşele Craiova şi Piteşti. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două oraşe. Proiectul face parte din reţeaua transeuropeană de transport.Acesta  include construirea a două benzi de circulaţie în fiecare direcţie, 10 tronsoane de racord şi 75 de poduri sau pasaje”, transmite instituția.

Potrivit sursei citate, noul drum expres va îmbunătăţi traficul în regiune. În prezent deplasarea se desfăşoară cu viteze medii sub 60 km/h. În plus, numărul deceselor este cu 5,8 % peste media din România. Reducerea timpului de călătorie între Craiova şi Piteşti va diminua costurile de transport. Totodată va spori eficienţa economică a reţelei rutiere din România.

„Eliminarea traficului pe distanţe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum şi numărul accidentelor. Aceasta va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Acest drum va crea locuri de muncă temporare. El ar trebui să stimuleze comerţul în zonă. Se va genera astfel dezvoltare economică şi se va facilita accesul la locuri de muncă”, adaugă Comisia Europeană.

Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023. Practic, ieri, Comisia Europeană a aprobat finanțarea europeană a acestui proiect. Alt proiect major pentru Argeș este Autostrada Sibiu – Pitești. Și această investiție are o contribuție europeană de 85%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Argeș Biosud a cumpărat silozul de la Costești

Argeş Biosud, o cooperativă formată din peste 40 de fermieri ce cultivă 22.000 de hectare cu cereale, a cumpărat un siloz de 40.000 de tone. Investiția are ca scop eficientizarea activității. Silozul se află în orașul Costești și are acces la drumul național și la calea ferată Pitești – Criaova. […]
Argeș Biosud

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!